Αυτές είναι 6 συμβουλές για μια καλή συνέντευξη για δουλειά

26-01-2018

Σε μια χώρα με 25% ανεργία ακόμα και μια συνέντευξη για δουλειά να κλείσει κάποιος φαντάζει ευκαιρία ζωής. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να την εκμεταλλευτεί κανείς στο έπακρο και να ξέρει τι πρέπει να κάνει για πάρει τη δουλειά.

1. Μάθε τα πάντα για την εταιρεία στην οποία κάνεις αίτηση:
Ψάξε όλους τους λογαριασμούς της εταιρείας στα social media, τα posts που κάνουν, την εταιρική ιστοσελίδα και τις ειδήσεις γύρω από την εταιρεία για να καταλάβεις την κουλτούρα της.

2. Αυτοπεποίθηση:
Έχε αυτοπεποίθηση για όσα μπορείς να προσφέρεις στην εταιρεία. Έχουν ήδη διαβάσει το βιογραφικό σου και προφανώς είδαν κάτι που τους άρεσε αρκετά για να σε καλέσουν. Αυτή είναι λοιπόν η καλύτερη ευκαιρία για να δείξεις την προσωπικότητά σου και να πείσεις τον μελλοντικό σου εργοδότη ότι είσαι ο καλύτερος για τη δουλειά.

3. Τι φοράς είναι σημαντικό:
Θα πρέπει να είσαι ντυμένος ανάλογα με την περίσταση, άρα επαγγελματικά, αλλά είναι σημαντικό να προσθέσεις κάτι αυθεντικό στην παρουσία σου.

4. Απάντησε… έξυπνα:
Δεν έχει σημασία σε ποιον κλάδο προσπαθείς να βρεις δουλειά. Σε όλες τις συνεντεύξεις, οι περισσότερες ερωτήσεις σχετίζονται με τις ικανότητές σου. Προσπάθησε να τις απαντήσεις περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρέθηκες, το έργο που είχες να κάνεις, την ενέργεια που έλαβες και το αποτέλεσμα.

5. Απάντησε… προσωπικά:
Όταν απαντάς σε ερωτήσεις να αναφέρεσαι και στο πώς σε έκαναν να νιώσεις. Αυτό θα δημιουργήσει ένα είδος προσωπικού δεσμού με τον συνεντευξιαστή, με αποτέλεσμα να σε θυμάται πιο εύκολα.

6. Οι ερωτήσεις που κάνεις είναι σημαντικές:
Μην ξεχάσεις να ρωτήσεις τον συνεντευξιαστή ερωτήσεις που θα δημιουργήσουν θετικές εντυπώσεις για σένα, π.χ. Ρώτα κάτι για την ομάδα στην οποία προσπαθείς να ενταχθείς ή ποιο κομμάτι της δουλειάς του αρέσει περισσότερο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Αυτά είναι τα 9 λάθη που κάνουμε σε μια συνέντευξη για δουλειά