Σεξ: Η στάση που κοιμούνται τα ζευγάρια μαρτυρά πόσο συχνά κάνουν

05-02-2018

Το κρεβάτι δεν είναι απαραίτητα μόνο για να κοιμόμαστε. Μπορεί να γίνει και το σημείο για τις πιο προσωπικές στιγμές ενός. Πως συνδυάζονται τα δυο; Σύμφωνα με νέα έρευνα η στάση στην οποία κοιμάται ένα ζευγάρι μπορεί να μαρτυρήσει και πόσο συχνά κάνουν σεξ.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι συνήθειες του ύπνου ενός ζευγαριού αντανακλούν τη δυναμική μεταξύ των δύο συντρόφων, όπως το πόση οικειότητα έχουν μεταξύ τους ή το πόσο ανεξάρτητος είναι ο καθένας εκ των δύο. Αυτό ήταν και το θέμα μιας νέας μεγάλης αμερικανικής έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 1.000 άτομα που διατηρούν μόνιμη σχέση.

Βασικό σημείο της έρευνας ήταν να εξεταστεί κατά πόσο η στάση που κοιμάται το ζευγάρι επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου του, την ικανοποίηση από τη σχέση του αλλά και τη συχνότητα με την οποία κάνει σεξ. Σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, μια στάση στον ύπνο που συνεπάγεται αρκετή σωματική επαφή μεταξύ των δύο συντρόφων «μεταφράζεται» και σε συχνότερο σεξ.

Όπως φαίνεται και στο παραπάνω γράφημα, συχνότερα κάνουν σεξ τα ζευγάρια που κοιμούνται αντικριστά με τα πόδια τους μπλεγμένα (4,2/5, με το 5 να αντιπροσωπεύει το σεξ σε καθημερινή βάση), ενώ αρκετά ζωηρή σεξουαλική ζωή έχουν και τα ζευγάρια που κοιμούνται με τον άντρα να αγκαλιάζει από πίσω τη γυναίκα (3,7/5).

 

Πηγή: Mattressadvisor.com

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: 7 πράγματα που πρέπει να ξέρουν τα ζευγάρια σε μακροχρόνια σχέση
Σεξ: Πως ορισμένα ζευγάρια κάνουν μέχρι και τα 80;