Χορός: Πως μας κάνει πιο έξυπνους

06-02-2018

O χορός είναι φινέτσα… χάρη. Είναι επίσης κάτι που μας κάνει να διασκεδάζουμε και να εκτονωνόμαστε από τα άγχη και τα προβλήματα μας. Από πολλούς θεωρείται και καλή άσκηση. Τα οφέλη του χορού όμως δε σταματούν εδώ. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα Βρετανών επιστημόνων, ο χορός μπορεί να μας κάνει και πιο έξυπνους. 

Για την ακρίβεια, ένα ατομικό μάθημα salsa, μπορεί να ενισχύσει την κατανόηση μας σε καινούριες πληροφορίες κατά 8%, τη συγκέντρωση μας κατά 13% και τη μνήμη μας κατά 18%, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο BBC’s The Truth About Getting Fit.

Ο επικεφαλής της μελέτης καθηγητής Michael Duncan από το Πανεπιστήμιο του Coventry, πιστεύει ότι οι απαιτητικοί κουβανέζικοι χοροί, όπως η salsa μπορούν να «γυμνάσουν» πολύ τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Το ύφος των κουβανέζικων χορών αναγκάζει τους ανθρώπους να μάθουν και να θυμούνται τα νέα βήματα, να παραμένουν σε σωστή στάση σώματος και να είναι απόλυτα συγχρονισμένοι με το γρήγορο και απαιτητικό ρυθμό της μουσικής, πράγμα που σημαίνει 100% συγκέντρωση, σύμφωνα με τον καθηγητή Duncan.

Αν και πολλοί χρησιμοποιούν τον αγχώδη και γεμάτο υποχρεώσεις, τρόπο ζωής τους ως δικαιολογία για να μην ασκηθούν, οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι ο χορός μπορεί να κάνει τους ανθρώπους πιο συγκεντρωμένους και συνεπώς μπορεί να τους βοηθήσει να γίνουν πιο παραγωγικοί με το χρόνο που έχουν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Χορός: Κάνει καλό στην υγεία