“Πλαφόν” Χουλιαράκη στις μετακινήσεις των υπαλλήλων που υπάγονται στο υπουργείο Υγείας

12-02-2018

“Πλαφόν» στον αριθμό των ημερών μετακινήσεις εκτός έδρας, κατ ́έτος, για εκτέλεση υπηρεσίας των τακτικών δημοσίων υπάλληλων των Ν.Π.Δ.Δ. και των αποκεντρωμένων μονάδων τους, αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, προβλέπει ΚΥΑ των αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, Υγείας Π. Πολάκη και υπουργού Υγείας Α. Ξανθό.

Με την απόφαση καθορίζεται το ανώτατο όριο του αριθμού ημερών για τις μετακινήσεις εκτός έδρας, κατ ́έτος , των υπαλλήλων «όταν  και  όπου  προκύπτουν  ανάγκες  αντιμετώπισης  θεμάτων  που άπτονται της αρμοδιότητάς τους, με διανυκτέρευση ή αυθημερόν επιστροφή και με δικαίωμα αποζημίωσης για όσους υπαλλήλους δικαιούνται, ως εξής:

α. Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές των Υ.ΠΕ. και των Νοσοκομείων μέχρι εξήντα ημέρες το χρόνο

β. Ιατρικό προσωπικό πάσης φύσεως, ιατροί του Ε.Σ.Υ., ιατροί Ειδικευόμενοι, ιατροί Υπηρεσίας Υπαίθρου, ιατροί Επικουρικοί, μέχρι εξήντα ημέρες το χρόνο.

γ. Νοσηλευτικό Προσωπικό ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΙΔΑΧ μέχρι εξήντα ημέρες το χρόνο.

δ. Παραϊατρικό Προσωπικό και λοιπό Προσωπικό κατηγορίες, ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΙΔΑΧ, μέχρι σαράντα ημέρες το χρόνο

ε. Οδηγοί ΔΕ και ΙΔΑΧ, μέχρι εξήντα ημέρες το χρόνο

στ. Προσωπικό ΥΕ κατηγορίας και ΙΔΑΧ, μέχρι σαράντα ημέρες το χρόνο

  1. Σε περίπτωση που επιβάλλεται η κίνηση υπαλλήλων για εκτέλεση υπηρεσίας εκτός έδρας, καθ’ υπέρβαση των ανωτέρω καθοριζόμενων ημερών, θα ζητείται έγκαιρα έγκριση προκειμένου να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση.