Σε προεκλογική τροχιά το υπουργείο Υγείας

13-02-2018

Σε …..προεκλογική τροχιά φαίνεται ότι έχει εισέλθει το υπουργείο Υγείας, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας. Έτσι η μία μετά την άλλη υπογράφονται οι μετακινήσεις διοικητών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο αλλά και οι αποφάσεις για μισθούς – μαμούθ στα δικά μας παιδιά!

Ενδεικτικά υπεγράφη η μετάθεση του Διοικητή του Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», Ρεβενάκη Θεόδωρου στο Γ.Ν.Κιλκίς και  της  Διοικήτριας  του  Γ.Ν.Κιλκίς  Βλάχου  Μαρίας  στο Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», αρμοδιότητας 4ης Υ.Πε. Μακεδονίας και Θράκης.

Επίσης, διορίστηκε ο Χουζούρης Ιωάννης (πτυχιούχος του Τμήματος Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΑΣΕΤΕΜ ΣΕΛΕΤΕ), ως Αναπληρωτή Διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, με αρμοδιότητα στην αποκεντρωμένη οργανική μονάδα ΚΡΕΣΤΕΝΑ, αρμοδιότητας 6ης Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με τριετή θητεία.

Με άλλη κοινή υπουργική απόφαση, καθορίζεται η αποζημίωση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, στο ποσό των 4.000,00 Ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται οι πάσης φύσεως αποδοχές αυτών. Θυμίζουμε ότι τη σχετική θέση κατέχει ο Πλούταρχος Ψωμιάδης, πρώην διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Με την ίδια απόφαση, η αποζημίωση του Αντιπροέδρου του  Διοικητικού  Συμβουλίου  της  Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, με καθεστώς μερικής απασχόλησης, στο ποσό των 1.500,00 Ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται οι πάσης φύσεως αποδοχές αυτού.

Στην περίπτωση που οριστεί Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, η αποζημίωσή του ορίζεται στο ποσό των 2.500,00 Ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται οι πάσης φύσεως αποδοχές αυτών.

Τέλος η αποζημίωση των λοιπών, πλην πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας διαμορφώνονται στο ποσό των 200,00 Ευρώ  ανά  μήνα  με  την  προϋπόθεση  πραγματοποίησης τουλάχιστον  τεσσάρων  (4) συνεδριάσεων  το  μήνα.