David Beckam: Η ελονοσία πρέπει να πεθάνει

19-02-2018

O Βρετανός ποδοσφαιριστής David Beckham συμμετέχει στην εκστρατεία κατά της ελονοσίας με ένα εντυπωσιακό βίντεο όπου ο ίδιος είναι κλεισμένος σε ένα κλουβί και περιτριγυρίζεται από χιλιάδες κουνούπια. στέλνοντας το μήνυμα: Malaria must die – so millions can live, (Η ελονοσία πρέπει να πεθάνει, εκατομμύρια άνθρωποι να ζήσουν). Ο στόχος του βίντεο είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον τρόπο μετάδοσης της νόσου. 

“Το τσίμπημα ενός κουνουπιού μπορεί σε πολλά μέρη της Αγγλίας να είναι ενοχλητικό αλλά σε κάποια άλλα μέρη του κόσμου μπορεί να αποβεί θανατηφόρο”, δήλωσε ο απόμαχος ποδοσφαιριστής.

Παρά την πρόοδο της επιστήμης, η ελονοσία ακόμη και σήμερα σκοτώνει κάθε χρόνο 445 χιλιάδες ανθρώπους σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.  Αυτό είναι ανεπίτρεπτο λέει ο Beckam που εκτελεί και χρέη πρέσβη καλής θέλησης για τη Unisef προτρέποντας να γίνουμε η γενιά που θα εξαφανίσει τη νόσο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η ασθένεια προσέβαλλε 216 εκατομμύρια ανθρώπους σε 91 χώρες μέσα στο 2016. Η μεγάλη πλειοψηφία των θανάτων αφορούσε παιδιά κάτω των 5 χρόνων που ζουν στις πιο φτωχές αφρικανικές χώρες.