Γεωργιάδης: Κλειδωμένα στα συρτάρια τα πορίσματα για το θάνατο της μικρής Μελίνας

22-02-2018

Την υπόθεση της 4χρονης Μελίνας Παρασχάκη υπενθύμισε στην τελευταία και πιο φορτισμένη στιγμή της ομιλίας του, χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη σύσταση επιτροπής προανακριτικής εξέτασης για τη Novartis, ο κος Άδωνις Γεωργιάδης. «Τα πορίσματα για την 4χρονη Μελίνα είναι κλειδωμένα στα συρτάρια της κυρίας Παπασπύρου!» είπε αναφερόμενος στον τραγικό θάνατο του κοριτσιού μετά από επέμβαση για να της αφαιρεθούν τα κρεατάκια στο Βενιζέλειο νοσοκομείο το Δεκέμβριο του 2015. Η αναισθησιολόγος που είχε συμμετάσχει τότε, στην ομάδα των γιατρών που χειρούργησαν τη μικρή Μελίνα, ήταν η ξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας,  Νεκταρία Πολάκη, η οποία λίγους μήνες πριν την επέμβαση στη Μελίνα, είχε υποβληθεί σε διοικητικό έλεγχο  για κλοπή οπιοειδών αναλγητικών σκευασμάτων από τα συρτάρια του νοσοκομείου για προσωπική της χρήση σύμφωνα με δική της ομολογία.

Η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε:

«Ουδέποτε είχα υπόθεση συγγενούς του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη. Αύριο θα διερευνήσω πού βρίσκεται η υπόθεση αυτή. Όπως πληροφορήθηκα, την είχε το ΣΕΥΥΠ (Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας) και αύριο θα γνωρίζω λεπτομέρειες για το θέμα.Θυμίζω ότι στο ΣΕΥΥΠ προϊσταται Γενικός Επιθεωρητής. Ως γνωστόν, εγώ είμαι Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης».

Στον ΣΚΑΪ ο πατέρας της 4χρονης μιλώντας σήμερα το πρωί, είπε «Δηλώνω έκπληκτος. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι με αφορμή την υπόθεση Novartis ξαφνικά ανοίγει ξανά, έπειτα από δύο χρόνια, ο φάκελος του παιδιού. Υπάρχουν υποθέσεις με άλλα περιστατικά που έχουν φτάσει πολύ πιο γρήγορα σε μία δικαίωση και εγώ περιμένω χωρίς να μου έχει πει κανείς το παραμικρό».