Μήνυση κατά του προστατευόμενου μάρτυρα Μάξιμου Σαράφη κατέθεσε η Μένη Μαλλιώρη

01-03-2018

Μήνυση κατά του προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση της Novartis, με την ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» κατέθεσε η τακτική καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Μένη Μαλλιώρη. Η μήνυση αφορά στους ψευδείς – κατά τη μηνύτρια – ισχυρισμούς του μηνυόμενου για εμπλοκή της κα Μαλλιώρη σε πρακτικές τής φαρμακοβιομηχανίας.

Συγκεκριμένα, η μήνυση αφορά τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης, της ψευδορκίας και της συκοφαντικής δυσφήμισης, ενώ ως ηθικοί αυτουργοί καταμηνύονται άγνωστα προς το παρόν πρόσωπα.

Στη μήνυσή της η καθηγήτρια της Ψυχιατρικής υποστηρίζει ότι  η αναφορά τού ονόματός της χωρίς άλλα στοιχεία στην κατάθεση του μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» είναι συκοφαντική και ψευδέστατη καθώς «ουδέποτε έλαβα από οποιοδήποτε οιαδήποτε ποσά και ουδόλως γνωρίζω τον κ. Φρουζή».

Επισημαίνει δε πως ποτέ δεν υπέδειξε εισαγωγή προϊόντων της εταιρείας, ούτε ποτέ ενδιαφέρθηκε για την ένταξη αυτής ή οποιαδήποτε άλλης εταιρίας σε «θετική λίστα» και ποτέ δεν έδωσε κατευθυντήριες γραμμές ή άσκησε επιρροή για συνταγογραφήσεις σε ασφαλιστικά ταμεία. Η μηνύτρια αναφέρει, ακόμη, ότι δεν ήταν «κρατικός αξιωματούχος του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά απλό μέλος του» και υπογραμμίζει: «Ουδέποτε μετείχα σε συνέδρια ή σε μελέτες από εταιρείες».