Κεκλεισμένων των θυρών η συνεδρίαση στη Βουλή της ειδικής επιτροπής για τη Novartis

06-03-2018

Κεκλεισμένων των θυρών θα συνεδριάζει τελικά η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για τη NOVARTIS, όπως αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία χθες στη 1ησυνεδρίασή της. Επιπρόσθετα, μετά από ψηφοφορία πρόεδρος της προανακριτικής αναδείχθηκε ο κ. Θοδωρής Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ), αντιπρόεδρος ο κ. Γιώργος Λαζαρίδης (ΑΝΕΛ) και γραμματέας η κυρία Παναγιώτα Κοζομπόλη (ΣΥΡΙΖΑ).

Σήμερα, 2η ημέρα εργασιών της Επιτροπής, αναμένεται να αποφασιστεί το νομικό και ερευνητικό πλαίσιο που θα κινηθούν τα μέλη της και ουσιαστικά να αποσαφηνιστεί αν η πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) προτίθεται να πραγματοποιήσει εις βάθος έρευνα ή επιθυμεί να επιστρέψει το φάκελο στην δικαιοσύνη.

Την επιστροφή του φακέλου στην δικαιοσύνη φαίνεται ότι επιθυμεί η κυβερνητική πλειοψηφία με το σκεπτικό της αναρμοδιότητας ενώ η αντιπολίτευση ζητά εις βάθος έρευνα και καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τους άστοχους νομικισμούς που στοχεύουν στην διατήρηση της «σκευωρίας».

Παράλληλα, στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθεί και η επιστολή του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με την οποία εγείρει ζήτημα ακυρότητας των εργασιών της επιτροπής