Ενεργοποιείται εντός Μαρτίου ο ηλεκτρονικός φάκελος Υγείας

12-03-2018

«Ενεργοποιείται» εντός Μαρτίου ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας, στον οποίο θα έχουν πρόσβαση οι πολίτες χρησιμοποιώντας τον ίδιο κωδικό με τον οποίο μπαίνουν στο taxis. Σύμφωνα με  τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, ο νέος ηλεκτρονικός φάκελος υγείας θα εφαρμοστεί πιλοτικά στις  «Τοπικές Μονάδες Υγείας».

Εκτός από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, πρόσβαση θα έχουν ο οικογενειακός γιατρός (που θα τον συντάσσει και θα τον ενημερώνει) και οι γιατροί των ΤΟΜΥ, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν την ηλεκτρονική έγκριση του ασφαλισμένου.

Ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας θα περιλαμβάνει το ιατρικό ιστορικό του πολίτη ( διαγνωστικές εξετάσεις, φαρμακευτική αγωγή, νοσηλείες κ.α.) και συνολικά την «διαδρομή» του στο σύστημα υγείας.  Καθολική εφαρμογή του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας αναμένεται στο τέλος του 2019 ενώ ήδη έχει εξασφαλισθεί διετής επιπλέον χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ για τη βελτίωσή του.

Αρχικά όμως, οι πρώτες εφαρμογές του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας θα γίνουν:

– Στην 3η ΥΠΕ στις μονάδες Νικόπολης, Αμπελοκήπων, Κατερίνης και Κορδελιού Ευόσμου

– Στην 5η ΥΠΕ στις μονάδες Άμφισσας, Αγριάς και Ν. Ιωνίας Βόλου και Αγ. Γεωργίου Λάρισας

– Στην 6η ΥΠΕ στην 1η ΤΟΜΥ Ναυπλίου και

– Στην 7η ΥΠΕ στις μονάδες 1η Ηρακλείου «Αντ. Κουτής», 2η Ηρακλείου (Αλικαρνασσού) και Χερσονήσου, την 1η ΤΟΜΥ Ρεθύμνου, την ΤΟΜΥ Μαλεβιζίου και την 1η και 2η ΤΟΜΥ Χανίων.