Το νέο ωράριο λειτουργίας των Κέντρων Υγείας της 1ης ΥΠΕ

20-03-2018

Στον καθορισμό ωραρίου  λειτουργίας  Κέντρων  Υγείας  αρμοδιότητας  1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, προχώρησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Σύμφωνα με την απόφαση, τα Κέντρα Υγείας θα λειτουργούν σε δύο βάρδιες.

 Η απόφαση αφορά τα Κέντρα Υγείας Δάφνης, Πλατείας Αττικής, Νέου Κόσμου, Πατησίων, Κεραμεικού, Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας, Ζωγράφου, Αχαρνών και Καλλιθέας.

Πιο αναλυτικά, το νέο ωράριο λειτουργίας καθορίστηκε ως εξής:

  • Ιατρικό  προσωπικό:  ωράριο  επτάωρο  και  πενθήμερο  από  Δευτέρα  έως  και Παρασκευή από τις 8:00 έως τις 15:00 και από τις 14:00 έως τις 21:00.
  • Λοιπό προσωπικό οκτάωρο και πενθήμερο από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7:00 ως τις 15:00 και από τις 14:00 ως τις 22:00.

Όπως διευκρινίζεται, «από την παρούσα απόφαση δεν θίγονται τυχόν διατάξεις περί μειωμένου ωραρίου». Και καταλήγει η απόφαση: «Ο Διοικητής της ΥΠΕ λαμβάνοντας υπόψη το προσωπικό των Κέντρων Υγείας καθώς και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ληπτών υπηρεσιών υγείας, διαμορφώνει το πρόγραμμα κατά τα ανωτέρω».

ΤΟΜΥ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ

Στο μεταξύ, με συμπληρωματική εγκύκλιο ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας κ. Σταμάτης Βαρδαρός, προκειμένου να αναπτυχθεί  περαιτέρω η εφαρμογή του θεσμού του οικογενειακού ιατρού αποφάσισε ότι : «Ιατροί κλάδου Ε.Σ.Υ, ειδικότητας γενικής ιατρικής, παθολογίας και παιδιατρικής, που υπηρετούν και παρέχουν υπηρεσίες στα Κέντρα Υγείας και σε λοιπές δημόσιες μονάδες Π.Φ.Υ. εγγράφου ν εφ’ εξής πληθυσμό ευθύνης ως Οικογενειακοί Ιατροί».