Σεξ: Οι άνδρες δεν είναι ευχαριστημένοι από το μέγεθος των… προσόντων τους

29-03-2018

Το μέγεθος των προσόντων τους είναι αρκετά σημαντικό για τους άνδρες.  Είναι θέμα αυτοπεποίθησης, ιδίως στο κρεβάτι. Φαίνεται όμως πως οι περισσότεροι άνδρες δεν είναι ικανοποιημένοι από το μέγεθος του ανδρικού μορίου τους.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Archives of Sexual Behavior», ένας αξιοσημείωτος αριθμός ανδρών εκφράζει μειωμένη ικανοποίηση από το μέγεθος του πέους του και μάλιστα αυτό επηρεάζει τη συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας.

Οι ερευνητές ρώτησαν περισσότερους από 4.100 άνδρες πώς ένιωθαν σχετικά με διάφορες παραμέτρους των γεννητικών τους οργάνων και της σεξουαλικής τους συμπεριφοράς, για να εξετάσουν σε ποιο βαθμό η εμφάνιση του πέους του επηρέαζε τη σεξουαλική τους ζωή.

Το 27% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι δεν ήταν ικανοποιημένο από το μήκος του πέους όταν είναι χαλαρό, το 19% δεν ήταν ικανοποιημένο από το μήκος του πέους σε στύση και το 15% ήταν δυσαρεστημένο από την περιφέρεια, το πάχος δηλαδή του πέους. Όταν ρωτήθηκαν αν σε γενικές γραμμές και σε λογικά πλαίσια ήταν ευχαριστημένοι από τα γεννητικά τους όργανα, το 14% απάντησε αρνητικά.

Βρέθηκε, μάλιστα, ότι η δυσαρέσκεια αυτή μεταφερόταν και στη σεξουαλική δραστηριότητα. Όσοι άνδρες ήταν δυσαρεστημένοι από τα γεννητικά τους όργανα ήταν λιγότερο πιθανό να είναι σεξουαλικά ενεργοί σε σύγκριση με αυτούς που ήταν ικανοποιημένοι. Ακόμα όμως και αυτοί οι μη ικανοποιημένοι που ήταν σεξουαλικά ενεργοί βρέθηκε ότι είχαν σεξουαλικές επαφές λιγότερο συχνά, ενώ μάλιστα ήταν σημαντικά λιγότερο πιθανό να είναι αποδέκτες στοματικού σεξ.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι άνδρες που δεν είναι ευχαριστημένοι από τα γεννητικά τους όργανα δεν νιώθουν άνετα με την ιδιαίτερη οικειότητα που προϋποθέτει το στοματικό σεξ. Τονίζουν, επίσης, ότι η μειωμένη ικανοποίηση του άνδρα από τα γεννητικά του όργανα μπορεί να προκαλέσει άγχος επίδοσης και έκπτωση της σεξουαλικής λειτουργίας.

Τέλος, επισημαίνουν ότι, σύμφωνα με προηγούμενα ερευνητικά δεδομένα, οι άνδρες συνήθως είναι πολύ πιο επικριτικοί αναφορικά με τα γεννητικά τους όργανα σε σύγκριση με τις συντρόφους τους. Μια μελέτη, μάλιστα, του UCLA βρήκε ότι οι γυναίκες σε ποσοστό 84% είναι ευχαριστημένες από το μέγεθος του πέους του συντρόφου τους. Ίσως, λοιπόν, οι άνδρες να πρέπει να εστιάσουν λιγότερο στην εικόνα του πέους τους και περισσότερο στην ενίσχυση της σεξουαλικής εμπειρίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Αυτό είναι το ιδανικό μέγεθος των αντρικών προσόντων για τις γυναίκες
Σεξ: Το μέγεθος των αντρικών προσόντων ανά χώρα σε έναν διαδραστικό χάρτη