«Ανοίγει» ο δρόμος για την πώληση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν»

28-03-2018

«Ανοίγει» ο δρόμος για την πώληση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν». Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς θα προχωρήσει άμεσα στην επιλογή συμβούλου ο οποίος θα εισηγηθεί τον τρόπο αποεπένδυσης από το νοσηλευτήριο «Ημιθέα», της θυγατρικής δηλαδή που έχει το νοσηλευτήριο «Ερρίκος Ντυνάν».

Ο σύμβουλος θα κληθεί να εισηγηθεί ποια επιλογή είναι προτιμότερη για την πώληση: ή να προκηρυχθεί διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός ή να προκριθεί η διαδικασία της απευθείας κατάθεσης προσφορών από δυνητικούς επενδυτές.

Στην περίπτωση της απευθείας κατάθεσης προσφορών, οι διαδικασίες είναι ταχύτερες και έτσι θα επισπευτεί η πώληση, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Τράπεζας Πειραιώς θα ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι το 2016 προκηρύχθηκε διαγωνισμός που κατέστη άγονος, αφού οι δύο υποψήφιοι, «Eυρωκλινική» (Global Finance) και «Pέα», που πραγματοποίησαν due diligence, κατέθεσαν μη ικανοποιητικές προσφορές.

Η Tράπεζα Πειραιώς μέσω της εταιρείας ειδικού σκοπού «Hμιθέα» απέκτησε το 2014 έναντι 115 εκατ. ευρώ, το «Eρρίκος Nτυνάν» που βαρυνόταν με δάνεια 90 εκατ. ευρώ και οι συνολικές του υποχρεώσεις έφταναν τα 300 εκατ. ευρώ. Tο σχέδιο αναδιοργάνωσης προέβλεπε τριετή βεβαίωση καλής λειτουργίας και χρηματοδότηση ύψους 180 εκατ. ευρώ.