Στυτική δυσλειτουργία: Λύνεται με ηχητικά κύματα στο ανδρικό μόριο;

02-04-2018

Το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε όταν πρόκειται για θεραπεία για την στυτική δυσλειτουργία είναι το Viagra. Φαίνεται όμως πως όσο η επιστήμη προχωρά, οι ειδικοί βρίσκουν κι άλλους τρόπους για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα που ταλαιπωρεί εκατομμύρια άνδρες σε όλο τον κόσμο.

Μια νέα μέθοδος ονομάζεται «GainsWave» κι ενεργοποιεί το ανδρικό μόριο αποστέλλοντας δεκάδες χιλιάδες ηχητικά κύματα προκειμένου να βελτιώσουν τη ροή του αίματος και να εξυψώσουν τον ανδρικό εγωισμό. Κι όμως οι ουρολόγοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματά της.

«Οι γιατροί που ασχολούνται με το θέμα της στυτικής δυσλειτουργίας χρησιμοποιούν συχνά τη φράση “η μέθοδος υπόσχεται” όταν μιλάνε για τη θεραπεία του προβλήματος», επισημαίνει ο καθηγητής Μάικλ Ρειτάνο.

Η θεραπεία είναι διαθέσιμη σε διάφορα ιατρεία στης Νέας Υόρκης και αρχίζει να εφαρμόζεται και σε υπόλοιπα κέντρα των ΗΠΑ. Οι υποστηρικτές της μεθόδου ισχυρίζονται ότι, οι παλμοί των ηχητικών κυμάτων προκαλούν την ανάπτυξη νέων αιμοφόρων αγγείων και του νευρικού ιστού στο εσωτερικό του ανδρικού μορίου, επιτρέποντας την καλύτερη ροή αίματος και πιθανότατα βελτιώνοντας την ευαισθησία των ιστών.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο καθηγητής Μάιλ Ρειτάνο, η μέθοδος πρέπει να λάβει έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για την ευρεία εφαρμογή της.
Αν και ήδη τεχνολογία αυτή έχει λάβει τις «ευλογίες» της της αμερικανικής υπηρεσίας σε ότι αφορά όμως την εφαρμογή της για την θεραπεία της επικονδυλίτιδας του αγκώνα.

Οι πρώτες κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι, η θεραπεία είναι ασφαλής και αποτελεσματική, αλλά η ομάδα του Αμερικανού καθηγητή θα διενεργήσει μεγαλύτερες και μακροπρόθεσμες μελέτες σε ασθενείς προκειμένου να διασφαλιστεί στο μέγιστο βαθμό η αποτελεσματικότητά της.

Για την καθηγήτρια Κέιτ Kας, γιατρό στην Ουάσινγκτον που ήταν από τους πρώτους επιστήμονες που εφάρμοσε τη μέθοδο «GainsWave»: «Μπορεί να σημαίνει τα πάντα για έναν άνδρα. Με τη μέθοδο αυτή δεν υπάρχει άγχος στη σχέση των ζευγαριών, βελτιώνει την αυτοπεποίθησή τους, και την εμπιστοσύνη τους σε άλλους τομείς της ζωής. Μπορεί να είναι μια τεράστια ανακούφιση για το ισχυρό φύλο».

Η θεραπεία γίνεται από γιατρό μία φορά την εβδομάδα, για έξι έως δώδεκα εβδομάδες. Κοστίζει περίπου 3 χιλιάδες δολάρια και δεν την καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με την καθηγήτρια Κέιτ Kας, το 75 με 80% των ασθενών της παρουσιάζουν επιτυχία με την εφαρμογή της θεραπείας «GainsWave».

Η ίδια πάντως επισημαίνει ότι θα πρέπει «μαζί με το ζάπιννγκ του ανδρικού μορίου, οι εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου να ασκούνται και να τρώνε σωστά προκειμένου η θεραπεία να είναι πιο αποτελεσματική».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Στυτική δυσλειτουργία: Αυτές είναι οι παθήσεις που μπορεί να την προκαλέσουν
Σεξ: 4 λύσεις για την στυτική δυσλειτουργία