Στο ΣτΕ οι νοσοκομειακοί γιατροί για το ιατρικό μισθολόγιο

03-04-2018

Στο ΣτΕ θα προσφύγουν οι νοσοκομειακοί γιατροί για το ιατρικό μισθολόγιο. Αυτό αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε στη συνεδρίαση του , το οποίο θέλοντας να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα διεκδίκησης αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες:

  1. Να προσφύγει κατά της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας και να ασκήσει τριτανακοπή. Δικαίωμα τριτανακοπής έχουν οι γιατροί του ΕΣΥ που θίγονται από την μη αναδρομικότητα της, δηλαδή οι ιατροίπου δεν έχουν προσφύγει ατομικά έως 27.02.2018, ημερομηνία δημοσίευσης τηςαπόφασης 431/2018 του ΣτΕ. Η τριτανακοπή ασκείται σε προθεσμία 60 ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης – δηλαδή από 27.02.2018.
  2. Να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κατά της απόφασης του ΣτΕ.
  3. Οι Ενώσεις να συντονίσουν τις ομαδικές προσφυγές/αγωγές για τη διεκδίκηση των αναδρομικών.
  4. Οι Ενώσεις να ενημερώνουν την Ομοσπονδία για τις απαντήσεις των Διοικήσεων στις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί για εκκαθάριση των αποδοχών μας χωρίς την εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4093/2012.

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, η αναπροσαρμογή του ιατρικού μισθολογίου μετά την απόφαση του ΣτΕ είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση.

Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας δεν φαίνεται να συμφωνεί αφού σε συνάντηση με εκπροσώπους της ΕΙΝΑΠ η ωμή απάντηση ήταν ότι δεν τίθεται θέμα για άμεση επαναφορά των μισθών.