Άνοιγμα των λογαριασμών για τη Novartis

04-04-2018

«Άνοιγμα» των λογαριασμών των δέκα πολιτικών τους οποίους οι προστατευόμενοι μάρτυρες εμπλέκουν στην υπόθεση της Novartis, αποφάσισε η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς. Η απόφαση φαίνεται ότι λήφθηκε σύμφωνα με τα ήδη γνωστά δεδομένα (σ.σ. καταθέσεις μαρτύρων) και δεν συνοδεύεται από επιπρόσθετα στοιχεία, καθώς έως αργά το βράδυ της Μ. Τρίτης δεν είχε φθάσει συμπληρωματικός φάκελος στη Βουλή.

Η έρευνα αφορά τις τραπεζικές καταθέσεις και την λοιπή κινητή περιουσία των δέκα πολιτικών. Από την πλευρά τους τα ελεγχόμενα πολιτικά πρόσωπα χαρακτήριζαν αναμενόμενη την απόφαση της κα Τουλουπάκη. Συνεργάτες ορισμένων εκ των ελεγχόμενων προσώπων ανέφεραν ότι τα οικονομικά των δέκα πολιτικών προσώπων έχουν ελεγχθεί διεξοδικά και κατ επανάληψη τα τελευταία χρόνια μέσα από την σχετική διαδικασία των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).

Να σημειωθεί ότι το έγγραφο της κυρίας Τουλουπάκη ζητά από τα τραπεζικά ιδρύματα και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων των: Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένου, Ευάγγελου Βενιζέλου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Ανδρέα Λοβέρδου, Ανδρέα Λυκουρέντζου, Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνι Γεωργιάδη, Μάριου Σαλμά και Γεώργιου Κουτρουμάνη, καθώς και των στενών τους συγγενών.