Σεξ: Αυτά είναι τα 5 μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες

10-04-2018

Συνήθως είναι οι άντρες εκείνοι που ακούν από τις γυναίκες για κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο με τον οποίο ευθύνονται για την μειωμένη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού. Είναι, άλλωστε, αλήθεια, ότι οι άντρες δυσκολεύονται να κατανοήσουν πλήρως τις ανάγκες του γυναικείου σώματος και ως εκ τούτου γίνονται “εύκολος στόχος” όταν τα πράγματα στο κρεβάτι δεν πάνε καλά.
Αλλά στο σεξ συμμετέχουν (τουλάχιστον!) δύο και η αλήθεια είναι ότι σε κάθε τέτοιο πρόβλημα έχουν και οι δύο το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Δείτε, λοιπόν, μερικά από τα πιο βασικά λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο σεξ…

Δεν επιδιώκουν να ξεκινήσουν/προκαλέσουν ευθέως εκείνες την σεξουαλική επαφή:
Υπό τον φόβο να μην θεωρηθούν “επιθετικές” και επειδή προτιμούν να αφήνουν αυτόν το ρόλο στον “άντρα-κυνηγό” των ονείρων τους, οι περισσότερες γυναίκες περιμένουν από εκείνον να κάνει την πρώτη κίνηση για να κάνουν σεξ ως ζευγάρι. Ο καθηγητής Ψυχολογίας Les Parrot από το πανεπιστήμιο Seattle Pacific, όμως, υπογραμμίζει ότι ο άντρας θέλει -όπως και η γυναίκα- να νιώσει ότι τον κυνηγούν, επειδή είναι αρεστός και επιθυμητός. Αν είναι μονίμως εκείνος που πρέπει να “προκαλέσει” την σεξουαλική επαφή, τότε δημιουργείται μια ανισορροπία στη σχέση, ενώ ο ίδιος αρχίζει να πιστεύει ότι η γυναίκα του δεν τον θέλει πια τόσο πολύ. Και είναι τότε που το ανοιχτό και απροκάλυπτο “ενδιαφέρον” κάποιας άλλης γυναίκας, θα τον κάνει πιο πιθανό να απατήσει τη σύζυγό του.

Σκέφτονται και ανησυχούν διαρκώς για την εμφάνισή τους, ακόμα και την ώρα του σεξ:
Όταν η γυναίκα σκέφτεται διαρκώς το πώς είναι η εξωτερική της εμφάνιση δεν απολαμβάνει την σεξουαλική επαφή όσο θα μπορούσε και το κυριότερο, αυξάνει μόνη της το στρες της και δεν καταφέρνει να φτάσει σε οργασμό. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, ο άντρας θέλει η γυναίκα του να αφήνεται εντελώς ελεύθερη στο σεξ και νιώθει μεγάλη ικανοποίηση αν εκείνη έχει οργασμό. Επίσης, έχει αποδειχτεί ότι οι άντρες δεν προσέχουν ούτε τα μισά από όσα προσέχουν οι γυναίκες και είναι μόνο εκείνες που ανησυχούν για αυτά. Για έναν άντρα το λίγο παραπάνω λίπος στην κοιλιά, ή στα “ψωμάκια”, ή το μέικ-απ στο πρόσωπο δεν παίζουν κανένα ρόλο μπροστά στην χωρίς περιορισμούς και αναστολές σεξουαλική δράση και εμπειρία.

Πιστεύουν ότι το σεξ για έναν άνδρα “είναι απλά σεξ” και άρα δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν πολύ:
Έρευνες έχουν δείξει ότι τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες νιώθουν πολύ καλύτερα στην σεξουαλική τους ζωή, στο πλαίσιο μιας αποκλειστικής και “θερμής” σχέσης. Και οι δύο αναφέρουν ότι έχουν την καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερη συχνότητα σεξ, όταν είναι σε σχέση παρά όταν δεν είναι. Σε μια μελέτη, οι αριθμοί έδειξαν ότι οι άνδρες είναι εξίσου σοβαροί για το σεξ και τις σχέσεις γενικότερα όσο και οι γυναίκες. Μάλιστα, το 50% των γυναικών και το 52% των ανδρών που έκαναν one-night stand, ανέφεραν ότι το έκαναν ελπίζοντας να δημιουργήσει μια σταθερή σχέση. Το συμπέρασμα είναι να μην θεωρούν οι γυναίκες ότι οι άντρες “δεν είναι ρομαντικοί” όσον αφορά το σεξ.

Πιστεύουν ότι ο άντρας “έχει πάντα όρεξη για σεξ”:
Ναι, οι περισσότεροι άνδρες στην εφηβεία τους και στα 20-25 τους, είναι μονίμως… έτοιμοι για σεξ. Αλλά όταν μεγαλώνουν, οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας και ορισμένες αλλαγές στο σώμα τους, ρίχνουν την λίμπιντό τους. Δεν πρέπει μια γυναίκα να το παίρνει προσωπικά και να “θίγεται” αν ο άντρας της δεν δείχνει τόσο ενδιαφέρον για το σεξ σε κάποιες φάσεις. Όπως μια γυναίκα μπορεί να εξακολουθεί να αγαπάει τον άντρα της και απλά να μην θέλει να κάνει σεξ, το ίδιο ισχύει και για τον άντρα. Δεν σημαίνει ότι έχει σταματήσει να την αγαπάει ή να την θέλει σεξουαλικά.

Δεν… καθοδηγούν τον άντρα στο σεξ:
Το να είναι μια γυναίκα ανοιχτή και σαφής ως προς τι της αρέσει στο σεξ και τι όχι, είναι πάρα πολύ σημαντικό για να φτάσει σε οργασμό, αλλά και να την κατανοήσει ο σύντροφός της. Πολλές γυναίκες υποθέτουν ότι ένας άντρας έχει τόση “εμπειρία” που θα βρει μόνος του τα “κλειδιά” για κάθε επιθυμία της. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Οι άντρες νιώθουν συνήθως πιο άνετα να συζητήσουν για το τι τους αρέσει και να το εκφράσουν ευθέως ακόμα και τη στιγμή της σεξουαλικής επαφής, ενώ οι γυναίκες είναι πιο διστακτικές. Μην διστάζετε και πείτε του ακριβώς τι θέλετε από εκείνον. Αν η σεξουαλική σας ικανοποίηση χτυπήσει… κόκκινα, εκτός από εσάς θα είναι και εκείνος πολύ χαρούμενος. Οι άντρες θέλουν πάρα πολύ να βλέπουν ότι ικανοποίησαν την σύντροφό τους σεξουαλικά. Το λεπτό σημείο είναι να το κάνει αυτό μια γυναίκα, χωρίς να πληγώσει τον εγωισμό του άντρα…