Νέες τιμές μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τον ΕΟΦ

12-04-2018

Σε ανατιμολόγηση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) προχώρησε ο ΕΟΦ. Οι νέες προτεινόμενες τιμές έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού προς διαβούλευση και ο ΕΟΦ καλεί τις φαρμακευτικές εταιρείες να διατυπώσουν τυχόν παρατηρήσεις τους έως και την Τρίτη 17-04-2018. Ήδη πάντως υπάρχουν αντιδράσεις από φαρμακοποιούς οι οποίοι κάνουν λόγο για νέο αλαλούμ με τις τιμές. Όπως υποστηρίζουν υπάρχουν σκευάσματα με τιμή μειωμένη κατά 30% από την τιμή προϊόντος. Ενδεικτικά αναφέρουν την περίπτωση γνωστού αναλγητικού το οποίο έχει προτεινόμενη τιμή 1,11 ευρώ, τιμή μικρότερη της τιμής αγοράς των φαρμακοποιών.

Από την πλευρά του πάντως, ο ΕΟΦ συνεχίζει τη διαδικασία και διευκρινίζει ότι «όσοι ΚΑΚ δεν λάβουν εντός της ημέρας ενημέρωση στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο με τις νοσοκομειακές τιμές των ΜΗΣΥΦΑ προϊόντων τους, παρακαλούμε όπως αποστείλουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Τμήματος Τιμολόγησης ([email protected]), προκειμένου να τους αποσταλεί το σχετικό αρχείο».

Παράλληλα, όπως αναφέρει, «στο πλαίσιο της παρούσας ανατιμολόγησης και της διαδικασίας δια ζώσης διαβούλευσης, όσοι ΚΑΚ επιθυμούν να διατυπώσουν παρατηρήσεις και να υποστηρίξουν τις θέσεις τους τεκμηριωμένα ή να καταθέσουν συμπληρωματικά στοιχεία, θα έχουν την δυνατότητα να προσέλθουν στο Τμήμα Τιμολόγησης στον 2ο όροφο, τις ημέρες Πέμπτη 19-04-2018 και Παρασκευή 20-04-2018, σύμφωνα με το πρόγραμμα που επισυνάπτεται».