Ασθενείς με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα νοσηλεύονται σε ράντζα!

13-04-2018

Δυναμική επανεμφάνιση κάνουν τα ράντζα στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Σισμανόγλειο νοσοκομείου στο οποίο – όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο- ασθενείς με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα παραμένουν σε ράντζα και στο διάδρομο με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι κίνδυνοι για την υγεία τους.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην καρδιολογική κλινική όσο και στην καρδιολογική μονάδα του Σισμανόγλειου Αθήνας, καλώντας τους υπευθύνους να σταματήσουν να αδιαφορούν απαιτώντας ταυτόχρονα να ληφθούν άμεσα μέτρα.

«Εμφραγματίες ασθενείς σε ράντζα κατακλύζουν την καρδιολογική κλινική και την ΚΕΜ και αριθμητικά κυμαίνονται συνεχώς από 5 έως 15. Η αντιμετώπιση των ασθενών αγγίζει τα όρια της επικινδυνότητας δεδομένου ότι ο διάδρομος της κλινικής δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην αντιμετώπιση όλων των περιπτώσεων λόγω υλικοτεχνικής υποδομής», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το Σωματείο ζητά:

· Άμεση αλλαγή του συστήματος εφημεριών και ένταξη επιπλέον Νοσοκομείου στις εφημερίες.

· Άμεση πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Όπως σημειώνει, «μπαλώματα συνεχίζουν στο όνομα της πολιτικής εφαρμογής των θεσμών με ΟΑΕΔ – ΜΑΘΗΤΕΙΑ — ΚΕΕΛΠΝΟ και επικουρικούς».

· Αύξηση των κλινών της καρδιολογικής κλινικής με την ανάλογη κάλυψη σε νοσηλευτικό προσωπικό στην προοπτική δημιουργίας δεύτερης καρδιολογικής κλινικής.

Καταλήγοντας θέτει «την Διοίκηση του Νοσοκομείου προ των ευθυνών της για οτιδήποτε συμβεί τόσο στην Καρδιολογική Κλινική όσο και στην Καρδιολογική Μονάδα».