«Φτερά» έκανε από δημόσιο νοσοκομείο ιατροτεχνολογικό μηχάνημα αξίας 11.000 ευρώ!

18-04-2018

«Φτερά» έκανε από δημόσιο νοσοκομείο ιατροτεχνολογικό μηχάνημα αξίας 11.000 ευρώ! Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν η διοίκηση του νοσοκομείου Αλεξάνδρα προσέφυγε στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος όπου και κατήγγειλε ότι άγνωστοι δράστες, αφαίρεσαν ένα βρογχοσκοπικό μηχάνημα αξίας 11.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον διοικητή, η κλοπή σημειώθηκε μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο. Το μηχάνημα (Pentax FB-18V) είχε εγκατασταθεί σε ένα εκ των δυο εργαστηρίων του Πνευμονολογικού Τμήματος στον 4ο όροφο.

Ήδη ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται στα κεντρικά της Ασφάλειας και οι αστυνομικοί εξετάζουν σε πρώτη φάση το υλικό από τις κάμερες ενώ εξετάζονται και οι υπάλληλοι του νοσοκομείου καθώς η πρόσβαση στους συγκεκριμένους χώρους είναι ελεγχόμενη.

Σημειώνεται ότι πριν περίπου από περίπου έναν χρόνο είχε αποκαλυφθεί η δράση σπείρας Κολομβιανών που άρπαζαν ιατρικά μηχανήματα  από μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Η σπείρα είχε αφαιρέσει μηχανήματα από τον Άγιο Σάββα, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, της Λαμίας και του Βόλου και όπως αποδείχθηκε τα μέλη της δούλευαν σε όλη την Ευρώπη για λογαριασμό των κολομβιανών καρτέλ ναρκωτικών.