Ενημέρωση απαιτεί η διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων πριν από κάθε δημόσια τοποθέτηση που αφορά το νοσοκομείο

19-04-2018

Για απόπειρας φίμωσης των εργαζομένων στο νοσοκομείο Τρικάλων καταγγέλλει την διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Τρικάλων. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση, «απόπειρα φίμωσης ώστε να αποσιωπούνται απόψεις και δρώμενα που αφορούν το χώρο της υγείας και το Νοσοκομείο Τρικάλων επιχείρησε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων ενεργοποιώντας παλαιότερη απόφαση του Δ.Σ. του έτους 2006, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

¨Σας εφιστούμε την προσοχή και παρακαλείστε πριν προβείτε σε οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση, που αφορά θέματα του Νοσοκομείου ή οποιαδήποτε θέματα Υγείας, να προηγείται η σχετική ενημέρωση στη Διοίκηση του Γ.Ν. Τρικάλων.¨»

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν. Τρικάλων τέτοιες παλαιοκομματικού τύπου πρακτικές δεν αφορούν μόνο προσωπικές θέσεις και απόψεις του Διοικητή αλλά έχουν να κάνουν και με τη στάση που επιλέγει να κρατήσει ο πολιτικός χώρος που τον στηρίζει απέναντι στις κερδισμένες με αίμα δημοκρατικές ελευθερίες των εργαζομένων.

Καταλήγοντας οι ιατροί καλούν όλα τα κόμματα, τους βουλευτές, τα εργατικά σωματεία να τοποθετηθούν πάνω στο ζήτημα άμεσα. Και σημειώνουν: «Το Νοσοκομείο ανήκει στο λαό και δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόφασης, που παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές, από το παρόν Δ.Σ του Νοσοκομείου Τρικάλων.»