Οι άνδρες προτιμούν τις γυναίκες με χιούμορ από τις γυναίκες με καμπύλες

28-04-2018

Ένα όμορφο γυναικείο πρόσωπο κι ένα ωραίο σώμα πάντα ελκύει τους άνδρες. Φαίνεται όμως πως πολλοί έλκονται από άλλα στοιχεία σε μια γυναίκα. Ποια είναι αυτά; Το χιούμορ και το μυστήριο. Αυτό τουλάχιστον έδειξε νέα έρευνα.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η ιστοσελίδα κοινωνικών γνωριμιών Parship σε δείγμα 1.224 ανδρών, η ευγένεια και η κομψή εμφάνιση της γυναίκας της δίνουν… πόντους από την πρώτη γνωριμία.

Περισσότεροι από τους μισούς άνδρες (59%) «υποκλίνονται» στις γυναίκες που έχουν τρόπους.«Παρακαλώ» και «ευχαριστώ» είναι οι λέξεις-κλειδιά που εμπνέουν σεβασμό στον άνδρα όταν έχουν απέναντί τους μία γυναίκα.

Το 42% των ερωτηθέντων προτιμά τις μυστηριώδεις γυναίκες. Μας θέλει; Μας νοιάζεται; Τι σημαίνει η σιωπή της; Οι γυναίκες που φλερτάρουν αφήνοντας τον έτερον ήμισυ σε αναμμένα κάρβουνα είναι για τους άνδρες πολύ ελκυστικές, όπως προκύπτει από την έρευνα.

Για το 32% των ερωτηθέντων, η γυναίκα που λέει αστεία και κάνει τον άνδρα να χαμογελά και να αισθάνεται όμορφα είναι ένα χαρακτηριστικό που ελκύει τους άνδρες. Για το 26% των ερωτηθέντων, σημασία έχουν οι γυναικείες καμπύλες, για το 5% ένα ωραίο χαμόγελο. Παραδόξως,η γυναίκα – θηλυκό μπορεί να ξετρελάνει μόνο το 4% των ανδρών. 

Η Έιμι Κάντι, καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, έχει κάνει έρευνα στη μαγεία της πρώτης γνωριμίας μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας.
Αποτέλεσμα: Η πρώτη ματιά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα είναι καθοριστική. Ενστικτωδώς ρωτάμε τον εαυτό μας και μάλιστα δύο φορές: «Μπορώ να εμπιστευτώ αυτό το άτομο;