Στο επίκεντρο του παρανόμου κυκλώματος υπεξαίρεσης ακριβών φαρμάκων το “Λαϊκό”

03-05-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Με δύο βοηθούς νοσηλεύτριες του ιδρύματος να έχουν προσαχθεί εδώ και ώρες στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, το νοσοκομείο της Αθήνας «Λαϊκό» φαίνεται ότι βρίσκεται, μεταξύ άλλων ιδρυμάτων, στο επίκεντρο του παρανόμου κυκλώματος υπεξαίρεσης πολύ ακριβών, αντικαρκινικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, για το οποίο έχει εξαπολυθεί από το πρωί της Πέμπτης 3 Μαϊου μεγάλη και μυστική επιχείρηση από τη δύναμη της Διεύθυνσης Οικονομικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι το σωματείο των εργαζομένων στο «Λαϊκό» έχει προγραμματίσει για αύριο, Παρασκευή 4 Μαϊου, στις 8 το πρωί, να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να δώσει στη δημοσιότητα όσα σχετικά στοιχεία διαθέτει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 15 γιατροί, νοσηλευτές, νοσηλεύτριες και φαρμακοποιοί έχουν ήδη προσαχθεί στην ΓΑΔΑ, χωρίς να έχει καταστεί ακόμη σαφές εάν κάποιες από τις προσαγωγές έχουν μετατραπεί ήδη σε συλλήψεις, ενώ αναμένεται πάντα η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το μείζον αυτό θέμα.