ΕΟΠΥΥ: Οδηγός επιβίωσης για τους συμβεβλημένους παρόχους ανοιχτής περίθαλψης

04-05-2018

Οδηγό «επιβίωσης» για τους συμβεβλημένους παρόχους  ανοιχτής περίθαλψης, εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.) ο Οδηγός παρουσιάστηκε σε ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Συνεδριακό Κέντρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στην Πεύκη.

Ουσιαστικά, το εγχειρίδιο οδηγιών ελέγχου και εκκαθάρισης των υποβολών των συμβεβλημένων παρόχων ανοιχτής περίθαλψης, κωδικοποιεί τους όρους και τους κανόνες συνεργασίας μεταξύ των παρόχων της συγκεκριμένης κατηγορίας και του Οργανισμού, κανόνες οι οποίοι προκύπτουν μέσα από Νόμους, Π.Δ., Υ.Α. και αποφάσεις του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ..

Η διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ζήτησε από τους παρόχους να αποστείλουν μέχρι την προσεχή Τρίτη 08/05/2018, τυχόν παρατηρήσεις και προτάσεις οι οποίες θα βοηθούν στην επίλυση διαφόρων θεμάτων που παρουσιάζονται στην όλη διαδικασία της μεταξύ τους συνεργασίας και γενικότερα θα απλοποιούν και θα βελτιώνουν όλα τα στάδια της συνεργασίας που υπάρχουν μεταξύ των παρόχων ανοικτής περίθαλψης και του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τον ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ «είναι άλλη μία θετική πρωτοβουλία που παίρνει η σημερινή Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., η οποία κατατείνει στην καλύτερη οργάνωση του Οργανισμού και η οποία θα έχει θετικό αντίκτυπο σε όλους, δηλαδή στους ασφαλισμένους του Οργανισμού αλλά και τους συνεργαζόμενους με αυτόν παρόχους υγείας».

Tο Δ.Σ. του Συνδέσμου θα επεξεργαστεί το εγχειρίδιο και θα στείλει τις παρατηρήσεις και προτάσεις του «πλην όμως το κρίσιμο ζήτημα που υπάρχει αυτήν την στιγμή και που ετέθη εμφατικά στον Πρόεδρο και τους συνεργάτες του μετά το τέλος της παρουσίασης του εγχειριδίου και παρουσία όλων των παρευρισκομένων, είναι η αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας όλων των μονάδων εργαστηριακής ιατρικής (Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια), μετά την επιβολή των πολλών περιοριστικών μέτρων που έχουν εφαρμοστεί στην αποζημίωση των διαγνωστικών εξετάσεων και τα οποία καταλήγουν να προκαλούν οικονομική ζημία στις μονάδες αυτές, οι οποίες με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνται στην χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή», αναφέρει ο ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.