Διεθνής διασυρμός από την άθλια κατάσταση στην ψυχιατρική κλινική του “Ευαγγελισμού”!

16-05-2018

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει την Τετάρτη 16 Μαϊου η ηλεκτρονική ιστοσελίδα ygeionomikoi.gr, απαράδεκτη χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων σε έκθεση που συνέταξε μετά την επίσκεψή της τον Απρίλιο σε ψυχιατρικά Νοσοκομεία και κλινικές στην χώρα μας.

Η Επιτροπή θεωρεί ότι στο Νοσοκομείο υπάρχει υπερπληθυσμός, οι ασθενείς παραμένουν στους διαδρόμους, η προσωπική τους φροντίδα γίνεται σε κοινή θέα ενώ δεν υπάρχει για τους ψυχικά πάσχοντες η δυνατότητα προαυλισμού.  Επίσης η επιτροπή διαπιστώνει ότι υπάρχει απαράδεκτα χαμηλή στελέχωση σε προσωπικό τόσο στον Ευαγγελισμό όσο και στις υπόλοιπες δομές ψυχικής υγείας.

Οι διαπιστώσεις αυτές βεβαίως «γκρεμίζουν» το success story που επιχειρεί να φιλοτεχνήσει η Κυβέρνηση και για το χώρο της ψυχικής υγείας.

Η επιτροπή θεωρεί ότι οι πολιτικές λιτότητας που ασκούνται είναι ο βασικός υπεύθυνος για τα προβλήματα που παρουσιάζονται και ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

Η επιτροπή κάνει γενικότερες διαπιστώσεις για τις συνθήκες νοσηλείας για όλες τις δομές ενώ ιδιαίτερη μνεία έχει στο ψυχιατρείο φυλακών Κορυδαλλού.