Το νέο επεισόδιο του “σήριαλ” Novartis, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Παρασκευή

17-05-2018

Νέο «επεισόδιο» στο σίριαλ της υπόθεσης Novartis αναμένεται την Παρασκευή 18 Μαΐου, οπότε και θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής, με αντικείμενο τη συζήτηση του πορίσματος της Προανακριτικής. Κατά την ειδική συνεδρίαση αναμένεται να στηθούν δέκα κάλπες αναφορικά με τη φερόμενη εμπλοκή ισάριθμων κορυφαίων πολιτικών προσώπων στην υπόθεση καθώς ο πρόεδρος της Βουλής – επικαλούμενος λόγους νομιμότητας και την άποψη των υπηρεσιών της Βουλής-  εισηγήθηκε τις ξεχωριστές, ανά πρόσωπο κάλπες.

Το τι θα αναγράφουν τα ψηφοδέλτια που θα κληθούν οι βουλευτές να επιλέξουν μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία επιθυμεί στην αρνητική ψήφο να υπάρχει και μια διευκρίνιση πως λόγω αναρμοδιότητας η υπόθεση πρέπει να επιστραφεί στη Δικαιοσύνη. Με την προσέγγιση αυτή διαφωνούν Ν.Δ. και ΔΗΣΥ, εκτιμώντας ότι όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν αρνητικά καθώς πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία και ενδείξεις για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, δεν θα έχουν στην πραγματικότητα αυτή την επιλογή.

Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 10 π.μ., με την ψηφοφορία να σχεδιάζεται να διεξαχθεί στις 5 μ.μ., ενώ ισχυρό παραμένει το ενδεχόμενο την ώρα της ψηφοφορίας να αποχωρήσουν από την αίθουσα οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, όπως άλλωστε είχαν κάνει κατά τις εργασίες της προανακριτικής Επιτροπής σε ένδειξη διαμαρτυρίας.