Περιορισμένη λειτουργία και όχι αναστολή των τακτικών χειρουργείων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου, από τη Δευτέρα

20-05-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Σε περιορισμένη λειτουργία και όχι σε πλήρη αναστολή των τακτικών χειρουργείων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου φαίνεται ότι θα προχωρήσει τελικώς από τη Δευτέρα 21 Μαϊου το ιατρικό προσωπικό του χειρουργικού τομέα του ιδρύματος, σε μία προσπάθεια να ασκηθεί πίεση προκειμένου να επιτευχθεί η ενίσχυση της μονάδας εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), ιδιαιτέρως σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Επίσης, φαίνεται ότι θα σταθεί πολύ δύσκολο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιτύχει την εσωτερική μετακίνηση ικανού αριθμού νοσηλευτών προς την ΜΕΘ, προκειμένου να τεθούν άμεσα σε λειτουργία άλλες έξι κλίνες ΜΕΘ. Η σχετική μετακίνηση βρίσκει την αντίδραση του σωματείου των εργαζομένων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου και όλα δείχνουν ότι και αυτή η μετακίνηση προσωπικού θα είναι περιορισμένη, με το οξύ πρόβλημα να επιλύεται μόνον με την πρόσληψη 18 νέων νοσηλευτών για την ΜΕΘ.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει αποφασίσει να αποδεσμεύσει άμεσα από το αποθεματικό του υπουργείου Υγείας χρηματικό ποσό ύψους 300.000 ευρώ, προκειμένου να ενισχυθούν στοχευμένα οι υποδομές της ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου.