Ειδική Επιτροπή ζητάει ο Ανδρέας Λυκουρέτζος για τις εναντίον του κατηγορίες σχετικά με τη Novartis

22-05-2018

Την συγκρότηση ειδικής επιτροπής που θα εξετάσει την εναντίον του κατηγορία σχετικά με την υπόθεση «Novartis» ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, προκειμένου «να υπερασπιστεί την τιμή του, την ηθική και πολιτική του ακεραιότητα».

Στην επιστολή του ο κ. Λυκουρέντζος υπογραμμίζει: «Είμαι αθώος. Ουδέν αδίκημα διέπραξα, ουδεμία πράξη ενοχής με βαρύνει. Συνεπώς, για αδικήματα τα οποία δεν διέπραξα, δεν με αφορά και η οποιαδήποτε ερμηνεία περί παραγραφής. Η αλήθεια και μόνον η αλήθεια με αφορά. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου διότι την περίοδο κατά την οποία διετέλεσα υπουργός Υγείας -και όχι μόνον- εργάστηκα με συνέπεια και οδηγό αξίες και αρχές, οι οποίες συγκροτούν το αληθινό νόημα της πολιτικής και αποτελούν τον λόγο συμμετοχής στα δημόσια πράγματα για κάθε ευσυνείδητο και έντιμο πολίτη. Δεν υπάρχει τίμημα, με το οποίο μπορεί να αγοραστεί η συνείδησή μου».

Χαρακτηρίζει δε «επιτακτική την ανάγκη αποδοχής του αιτήματός μου τόσο για την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας, όσο και για την απόδειξη της αθωότητός μου. Πολύ, δε, περισσότερο διότι η επικρατούσα σύγχυση στην κοινή γνώμη επί της υποθέσεως αυτής, αναιτίως ή σκοπίμως, δημιουργεί ψευδείς και επιζήμιες εντυπώσεις για την προσωπικότητά μου και την πορεία μου στην πολιτική ζωή. Είναι άδικο, ανήθικο, ανέντιμο να τελώ υπό αιχμαλωσία ύποπτων κύκλων, διότι υπηρέτησα τον δημόσιο βίο με διαφάνεια και ανιδιοτέλεια».

Και καταλήγει: «το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη, την οποία απολύτως εμπιστεύομαι, εξακολουθεί να ερευνά την υπόθεση δεν αναιρεί το νόημα της διατάξεως του άρθρου 86, παράγραφος 5 του άρθρου του Συντάγματος, την οποία επικαλούμαι, διότι οι πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη της χώρας κατισχύουν και υπερτερούν και ζητώ να αποδεχθείτε το αίτημά μου κατ εφαρμογήν του Συντάγματος».