Με σπουδή και ζήλο η κυβέρνηση συνεχίζει τις “ενημερώσεις” για την κάνναβη

24-05-2018

Με «γοργούς» ρυθμούς προχωρά η απόφαση της κυβέρνησης για τη φαρμακευτική κάνναβη. Μετά τις σχετικές εξαγγελίες του υπουργού Υγείας για τη δυνατότητα συνταγογράφησης φαρμακευτικής κάνναβης, τώρα οι ιατροί θα πρέπει να κάτσουν στα …θρανία.

Δύο εξειδικευμένα, επαγγελματικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της διεθνούς εμπορικής έκθεσης «Balkannabis Expo 2018» που γίνεται υπό την αιγίδα των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων. Τα σεμινάρια αφορούν την Πιστοποίηση στη Θεραπεία μέσω της Κάνναβης για επαγγελματίες του χώρου της υγείας και τη Φαρμακολογία της Κάνναβης.

Δεν είναι όμως μόνο οι ιατροί που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα επαγγελματικά σεμινάρια με σκοπό να ενημερωθούν για τις ενδείξεις, την φαρμακολογία, τις δοσολογίες και τις κλινικές εφαρμογές της κάνναβης για την αντιμετώπιση ενός ευρέως φάσματος παθήσεων. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και δύο εργαστήρια για ασθενείς σχετικά με την οικιακή καλλιέργεια για ιατρική χρήση, καθώς και παρουσιάσεις εμπειριών ασθενών από τα Βαλκάνια που χρησιμοποιούν οι ίδιοι θεραπευτικά την κάνναβη.  Μάλιστα το πρόγραμμα αυτής της συνάντησης περιλαμβάνει και εργαστήρια μαγειρικής ενώ έμφαση δίνεται και στο καλλιτεχνικό μέρος με τσίρκο ζογκλέρ και dj!

Διαβάστε επίσης:

Την εξάρτηση από τα κανναβινοειδή επιβεβαιώνει η Κατερίνα Αντωνίου και εξηγεί την ιατρική χρήση τους