Γιάννης Μπασκόζος στο healthview.gr: Οι έντονες προσπάθειές μας στο θέμα των αντιδραστηρίων για τους οροθετικούς θα αποδώσουν συντομότατα αποτελέσματα!

24-05-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Τη διαβεβαίωση, σύμφωνα με την οποία οι συνεχείς και έντονες προσπάθειες, τις οποίες καταβάλλουν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), προκειμένου να αρθούν γραφειοκρατικά προσκόμματα στην πρόσβαση των οροθετικών συνανθρώπων μας στις ιατρικές εξετάσεις τους, θα έχουν πολύ σύντομα θετικά αποτελέσματα, παρέχει το απόγευμα της Πέμπτης 24 Μαϊου στο healthview.gr ο γενικός γραμματέας Δημοσίας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος.

Συγκεκριμένα, στον απόηχο της συνέντευξης Τύπου, την οποία παραχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης 24 Μαϊου οι επικεφαλής του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας “Θετική Φωνή” για το θέμα, η πλήρης σχετική δήλωση του Γιάννη Μπασκόζου στο healthview.gr έχει ως εξής:

“Οι συνεχείς προσπάθειές μας για την άρση γραφειοκρατικών εμποδίων και αγκυλώσεων, προκειμένου να επιλυθεί το θέμα των αντιδραστηρίων για τους ανθρώπους οι οποίοι ζουν με τον ιό HIV/AIDS, θα αποδώσουν συντομότατα αποτελέσματα, μέσω του ΕΟΠΥΥ, αλλά και μέσω της έκτακτης επιχορήγησης των εργαστηρίων αναφοράς. Τα αναγκαία κονδύλια έχουν διασφαλισθεί και οι πρακτικές λεπτομέρειες αντιμετωπίζονται εντός των προσεχών ημερών.

Η βούλησή μας είναι δεδομένη, σαφής και γνωστή στους συλλόγους. Με συνεργασία και καλή θέληση προχωρούμε και στη δωρεάν θεραπεία για όλους, που είναι κατοχυρωμένη, αλλά και στο θέμα των εξετάσεων ιικού φορτίου”.