Αλκοόλ: Πως βλάπτει την επιδερμίδα

14-06-2018

Όλοι απολαμβάνουμε που και που ένα, δυο ποτά. Φαίνεται όμως πως θα πρέπει να πίνουμε με προσοχή, όχι μόνο γιατί κάνει κακό στο συκώτι και το στομάχι. Επιστήμονες λένε τώρα πως τα πιο δημοφιλή αλκοολούχα ποτά μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά δερματικά προβλήματα ακόμη και ακμή. Ακόμα και το αγαπημένο για πολλούς κόκκινο κρασί βλάπτουν την επιδερμίδα.

Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail γράφει ότι τα αλκοολούχα ποτά είναι πιθανό να προκαλέσουν δερματικά προβλήματα αλλά και πρόωρη γήρανση.

Όπως επισημαίνει η γιατρός της κλινικής Naturopathic, Ιζαμπέλ Σαρκάρ, το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως αφυδάτωση, πρήξιμο και ερυθρότητα στο δέρμα.

«Τα λιγότερο επιβλαβή ποτά είναι αυτά που λέμε τα «καθαρά» οινοπνευματώδη όπως, τζιν, τα οποία βοηθούν το σώμα να αποβάλει τις τοξίνες. Η ζάχαρη που εμπεριέχει το λευκό κρασί και τα κοκτέιλ δεν βοηθούν το δέρμα, υποστηρίζει η Βρετανή γιατρός και προσθέτει ότι το κόκκινο κρασί είναι ο χειρότερος εχθρός της επιδερμίδας.

Για την γιατρό Σαρκάρ, εκτός από πονοκέφαλο,το αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει κηλίδες ακόμη και πρήξιμο στο δέρμα καθώς επιδεινώνει την βλάβη των ελεύθερων ριζών που οδηγούν σε πρόωρη γήρανση.

«Υπάρχουν κάποια ποτά που επιβαρύνουν περισσότερο την επιδερμίδα. Τα νέα είναι δυσάρεστα για τους λάτρεις του κόκκινου κρασιού το οποίο θεωρείται ως το αλκοολούχο ποτό με τα περισσότερα οφέλη για την υγεία», προσθέτει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Αλτσχάιμερ: Πως το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο