Με “χρονοδιακόπτη” τα ραντεβού με τους γιατρούς των Τοπικών Μονάδων Υγείας

15-06-2018

«Χρονοδιακόπτη» στα ραντεβού με τους ιατρούς των Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) θέτει το υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, με απόφασή του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός προχώρησε σε τροποποίηση και συμπλήρωση προηγούμενης υπουργικής απόφασης ώστε:

Η χρονική διάρκεια των προγραμματισμένων επισκέψεων των ιατρικών ειδικοτήτων Γενικής Ιατρικής και Παθολογίας καθορίζεται στα δεκαπέντε λεπτά ενώ για την ειδικότητα της παιδιατρικής, καθορίζεται στα είκοσι (20) λεπτά.

Ειδικότερα για το πρώτο ραντεβού ο χρόνος διάρκειας ορίζεται σε 30 λεπτά, προκειμένου να συμπληρωθεί το σχετικό ιστορικό και η ολοκλήρωση της εγγραφής στον οικογενειακό ιατρό.

Σε κάθε περίπτωση, η διάρκεια του χρόνου εξέτασης του κάθε ασθενούς εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας του και υπόκειται στην επιστημονική κρίση του ιατρού. Το ημερήσιο πρόγραμμα των ιατρών διαμορφώνεται σε μηνιαία βάση σύμφωνα με τους ως άνω χρόνους.

Σημειώνεται ότι τα επείγοντα περιστατικά δεν συμπεριλαμβάνονται στο ημερήσιο πρόγραμμα και εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα.