Τετάρτη 27 Ιουνίου η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για τις περικοπές του νέου ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ

15-06-2018

Επιστολή προς τους συλλόγους μέλη της με θέμα: «Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας στις 27/6/2018» απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ αναφέρει μεταξύ άλλων στη σχετική επιστολή της:

“Οι τροποποιήσεις του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) που προτάθηκαν και εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων με διαβήτη, καθώς περιορίζουν την πρόσβαση σε όλα τα αναγκαία αναλώσιμα και τεχνολογικά υλικά που συμβάλλουν στην αποτελεσματική διαχείριση της πάθησης και την απομάκρυνση του κινδύνου εμφάνισης των επίπονων και κοστοβόρων επιπλοκών.  

Ήδη με το από 13/6/2018 (Αρ. Πρωτ.: 234) δελτίο Τύπου της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, ενημερώθηκαν οι σύλλογοι για όλες τις καταστροφικές προτάσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη, οι οποίες εγκρίθηκαν από το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα, κοινοποιήθηκαν και όλες οι προτάσεις της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για το νέο ΕΚΠΥ, ο οποίος αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί σήμερα το βράδυ στη Βουλή”.

«Για το λόγο αυτό», αναφέρει στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, «είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και παραμονή μας έξω από το Υπουργείο Υγείας, με στόχο την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Σας καλούμε να παραβρεθείτε στις 27/6/2018 στις 12:30 μ.μ. στην είσοδο του Πεδίου του Άρεως από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας (στο άγαλμα του βασιλιά Κωνσταντίνου Α′), απ’ όπου θα κατευθυνθούμε στο Υπουργείο Υγείας».

Και συνεχίζει: «Όλοι οι άνθρωποι με σακχαρώδη διαβήτη και οι οικογένειές τους θα πρέπει να δώσουν το παρών, προκειμένου να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην αξιοπρεπή και με κάθε μέσο προσπάθεια αντιμετώπισης της πάθησής μας και κατ’ επέκταση της υγείας μας.