Συνάντηση με Πολάκη και Μπερσίμη ζητούν οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών για το νέο ΕΚΠΥ

ΕΟΠΠΥ.
18-06-2018

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη, ζητούν οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών πριν την υπογραφή της υπουργικής απόφασης με την οποία τίθεται σε ισχύ ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγειας ΕΟΠΥΥ (ΕΚΠΥ).

Σε επιστολή της η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών αφήνει αιχμές για το νέο ΕΚΠΥ καθώς δεν προηγήθηκε διαβούλευση. «Πληροφορηθήκαμε σήμερα, με έκπληξη, από τα sites ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ψηφίσθηκε ο νέος ΕΚΠΥ» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση, και σημειώνει ότι «κατά τις προηγούμενες προσπάθειες πρώην Προέδρων του Οργανισμού για τροποποίηση – επικαιροποιηση συμμετείχαμε σε διαβούλευση πριν την οριστικοποίηση του».

Σε άλλο σημείο, η ΠΕΙΚ δηλώνει ότι τα μέλη της είναι «συνεργάτες του Οργανισμού αλλά και του Υπουργείου με κοινό σκοπό την καλύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση του πάσχοντα συνανθρώπου μας», προσθέτοντας ότι «έως σήμερα η συνεργασία μας ήταν πάντα εποικοδομητική, αποδοτική και αποτελεσματική και επειδή γνωρίζουμε τις δημοκρατικές ευαισθησίες σας».

Καταλήγοντας η ΠΕΙΚ ζητά πριν την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης να «μας καλέστε σε σύντομες συζητήσεις – διαβούλευση με κατάθεση προτάσεων, ανταλλαγή απόψεων, ώστε ο νέος ΕΚΠΥ, που δεν αμφισβητούμε ότι χρήζει επικαιροποιησης, να αποτελέσει για τον ασφαλισμένο ένα χρήσιμο εργαλείο των παροχών του Οργανισμού ενώ η μεταξύ μας συνεργασία μπορεί να καθορισθεί στα πλαίσια της υπογραφής μιας νέας σύμβασης συνεργασίας σε συλλογικό επίπεδο».