Δεκτές από τον Παύλο Πολάκη και οι προτάσεις της ΕΣΑμεΑ για τον νέο ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ!

19-06-2018

Την ικανοποίησή της για τις νέες εξελίξεις σχετικά με τον νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) εκφράζει με ανακοίνωσή της επίσης η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Συγκεκριμένα, η ΕΣΑμεΑ αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής στη σχετική ανακοίνωσή της:

“Οι συντονισμένες προσπάθειες όλων αυτών των ημερών της ΕΣΑμεΑ και των φορέων μελών της είχαν σαν αποτέλεσμα σημαντικές βελτιώσεις επί του τελικού κειμένου, οι οποίες κρίνονται θετικές. Στη σημερινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε συζήτηση και δόθηκαν διευκρινήσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων.
Ο υπουργός έκανε δεκτό το αίτημα να τεθεί ο νέος ΕΚΠΥ σε διαβούλευση και επεξεργασία από την ΕΣΑμεΑ και τους φορείς μέλη της και μέχρι τα μέσα Ιουλίου να καταθέσει η ΕΣΑμεΑ συνολική πρόταση στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ και στον κ. Πολάκη με όλες τις προτεινόμενες αλλαγές, διορθώσεις και βελτιώσεις, οι οποίες και θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση.
Με το πέρας της συνάντησης (σ.σ.: εννοεί με τον Παύλο Πολάκη, την Τρίτη 19 Ιουνίου), ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε ότι η συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κρίνεται θετική. Ο διαρκής αγώνας της ΕΣΑμεΑ και των φορέων της συνεχίζεται ασταμάτητα, για την πρόσβαση και την προστασία του πανανθρώπινου αγαθού και δικαιώματος, την υγεία και των υπηρεσιών υγείας προς κάθε πολίτη, με ή χωρίς αναπηρία”.