ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εξώδικο προς το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ από την Ένωση Κέντρων Αποκατάστασης Ελλάδος – “Παράνομος ο τρόπος έγκρισης του νέου ΕΚΠΥ”

19-06-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Με εξώδικο προς τον πρόεδρο Σωτήρη Μπερσίμη και το Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) απαντά την Τετάρτη 20 Ιουνίου η Ένωση Κέντρων Αποκατάστασης Ελλάδος (ΕΚΑΕ) στην εσπευσμένη και ανορθόδοξη έγκριση του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) από το Δ.Σ. του Οργανισμού και ζητεί εύλογο και ικανό χρονικό διάστημα δημοσίας διαβούλευσης, προκειμένου η Ένωση να καταθέσει τις προτάσεις της στα επίμαχα για αυτήν σημεία του νέου ΕΚΠΥ του Οργανισμού.

Με το εξώδικο η ΕΚΑΕ αμφισβητεί τη νομιμότητα του τρόπου έγκρισης του νέου ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ, καθώς στην επίμαχη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού ο νέος ΕΚΠΥ υπερψηφίσθηκε από πέντε (5) μέλη του Δ.Σ., με τρία (3) μέλη του να ψηφίζουν κατά και δύο (2) να αποχωρούν διαμαρτυρόμενα, ενώ η ΕΚΑΕ αμφισβητεί επίσης τη νομιμότητα των διαβουλεύσεων, τις οποίες πραγματοποίησε επιλεκτικά την Τρίτη 19 Ιουνίου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων – Σωματείων Ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), μία διαδικασία από την οποία, ανάφερει η ΕΚΑΕ, αποκλείστηκε η Ένωση.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΑΕ πραγματοποιεί το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Ιουνίου, στη Νέα Ιωνία της Αττικής, έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της, προκειμένου να συζητηθεί η νέα κατάσταση η οποία διαμορφώνεται με τον νέο ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ, καθώς και τα ενδεχόμενα μέτρα αντίδρασης εκ μέρους της ΕΚΑΕ.

Τέλος, η ΕΚΑΕ προειδοποιεί με το εξώδικό της ότι είναι διατεθειμένη να προσφύγει στα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά του νέου ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ.