Τι είδε ο Βασίλης Οικονόμου στον “Ευαγγελισμό” την Τετάρτη

21-06-2018

Ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης 21 Ιουνίου την εξής ανακοίνωση:

«Αντιμέτωπη με την ωμή πραγματικότητα των ελληνικών νοσοκομείων ήρθε για άλλη μια φορά η αντιπροσωπία του τομέα υγείας της ΝΔ με επικεφαλή τον Τομεάρχη Υγείας Κο Οικονόμου και τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Υγείας Κο Φωτήλα, η οποία επισκέφτηκε τον Ευαγγελισμό στις 20/6/2018.

Το ιστορικό νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», η ναυαρχίδα των νοσοκομείων της χώρας, το οποίο όφειλε να αποτελεί κέντρο αριστείας και πρότυπης φροντίδας υγείας των πολιτών ταλανίζεται από μια πλειάδα σοβαρών προβλημάτων με αποκλειστική ευθύνη του αρμόδιου αναπληρωτή υγείας και των υφισταμένων του.

Παρά τις πομπώδεις κατά καιρούς εξαγγελίες του Υπουργού οι τετριμμένες δικαιολογίες, οι αναβολές και οι προχειρότητες στον προγραμματισμό και η δήλωση καλών προθέσεων από την πλευρά της διοίκησης δεν πείθουν πλέον κανέναν μετά από τριάμισι συναπτά έτη καταστροφικής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ:                                                               Ο κρίσιμος και πεπαλαιωμένος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός (αγγειογράφοι, αξονικός, μαγνητικός)   δεν έχει αντικατασταθεί μέχρι σήμερα και οι κατά καιρούς υποσχέσεις μόνο ως λοιδορία των ασθενών ηχούν.

Οι 8  νέες χειρουργικές αίθουσες που οι υποσχέσεις τις ήθελαν να λειτουργούν από το πρώτο εξάμηνο του 2017 παραμένουν κλειστές, στερώντας από τον ελληνικό λαό χειρουργικές υπηρεσίες αιχμής, εκτοξεύοντας τις αναμονές και διογκώνοντας την λίστα χειρουργείων. Μια λίστα τακτικών χειρουργείων η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, παρουσιάζει σοβαρότατες ατέλειες και δυσλειτουργίες και σε καμία περίπτωση δεν επιτελεί τον πολυδιαφημισμένο στόχο της διαφάνειας και της γρήγορης εξυπηρέτησης των πολιτών που αναμένουν εναγωνίως να χειρουργηθούν.

Φημισμένες κλινικές με πρωτοποριακό κλινικό και επιστημονικό έργο (νευροχειρουργική, καρδιοχειρουργική, επεμβατική ακτινολογία αλλά και πληθώρα άλλων) παραμένουν υποστελεχωμένες από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Στηρίζονται στην φιλότιμη έως ηρωική προσπάθεια του λιγοστού μόνιμου προσωπικού και τις εφήμερες υπηρεσίες των επικουρικών εργαζομένων για τους οποίους δεν υπάρχει μέριμνα αντικατάστασής τους μετά το πέρας της σύμβασής τους.

Οφείλουμε τέλος να αναφερθούμε μετ΄ επιφάσεως στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου: Παρόλο που η κλινική είναι δυναμικότητας 20 κλινών αναγκάζεται να φιλοξενήσει σε ράντζα υπερδιπλάσιους ασθενείς, σε οριακά άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας!

 

Δηλώνουμε την αταλάντευτη αποφασιστικότητα της ΝΔ για την άμεση και αποτελεσματική ανάταξη των ζεόντων προβλημάτων του «Ευαγγελισμού» και των λοιπών νοσοκομείων της επικράτειας. Διαθέτουμε όραμα, πολιτική βούληση και συγκροτημένο πρόγραμμα το οποίο θα θέσουμε σε λειτουργία την επομένη των επερχόμενων εκλογών. Με μοναδικό μας μέλημα την πλήρη και ολοκληρωμένη Φροντίδα Υγείας των Ελλήνων Πολιτών. Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και στην Υγεία! »