UNI-PHARMA με το uni από το universal. Μια ελληνική φαρμακοβιομηχανία από το μέλλον που κοιτάει τον κόσμο

28-06-2018

Αφήνοντας πίσω τη 10ετή οικονομική κρίση που ταλάνισε τη χώρα η επικεφαλής του  Όμιλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, ΟΦΕΤ UNI- PHARMA, InterMed και τη PHARMABELLE),  κα Ιουλία  Τσέτη, υποδέχθηκε τους δημοσιογράφους στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας για να τους περιγράψει το όραμα της εταιρείας που στην κρίση βρήκε την ευκαιρία και παραμένοντας σταθερή στη στρατηγική της όχι μόνο μπήκε σε τροχιά μεγαλύτερης ανάπτυξης αλλά κατάφερε να ενδυναμώσει την παρουσία των ελληνικών φαρμακευτικών εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα τα τελευταία τριάμισι χρόνια, ο Όμιλος τριπλασίασε το δυναμικό του κατά 150 θέσεις εργασίας φθάνοντας τα 470 άτομα, εκ των οποίων το 60% είναι ανώτατου μορφωτικού επιπέδου. Το κονδύλι των επενδύσεων μόνο για την UNI-PHARMA την τελευταία εξαετία, ξεπέρασε τα 64 εκατ. ευρώ, ενώ το πλάνο επενδύσεων το διάστημα 2018-2020 προβλέπεται να ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ.

Η δημοσιογραφική ενημέρωση περιλάμβανε ξενάγηση στον υπερσύγχρονο χώρο των εγκαταστάσεων της UNI PHARMA, ο οποίος προέκυψε από επέκταση των παλαιότερων, μέσα από τη μεγαλύτερη επένδυση ύψους 35 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, μεσούσης μάλιστα της χειρότερης ύφεσης που γνώρισε μεταπολεμικά η Ελλάδα.

Με τρία πλέον σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής, ο ΟΦΕΤ καταγράφει εντυπωσιακά αποτελέσματα ανάπτυξης. Ο τζίρος της UNI-PHARMA ανήλθε το 2017 σε 55 εκατ. ευρώ και ο τζίρος της Intermed ανήλθε σε 22 εκατ. ευρώ, με το 18% του συνολικού κύκλου εργασιών να φορά εξαγωγές, δείγμα της έντονης εξωστρέφειας του ομίλου τα τελευταία χρόνια. Ήδη τα προϊόντα UNI- PHARMA & Intermed βρίσκονται σε 53 χώρες του κόσμου. Επιπλέον ο Όμιλος, κατέχει 32 διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Εν αρχή ήν ο άνθρωπος

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η κυρία Τσέτη, αναφέρθηκε με έμφαση στην ανάγκη ως βιομηχανία να κρατήσουμε τα λαμπρά μυαλά στην Ελλάδα, η οποία έχει πληγεί από την αιμορραγία της μετανάστευσης, σημειώνοντας ότι παραμένουμε στον τόπο μας, επενδύουμε και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό. Επεσήμανε ακόμη, ότι η κρίση γεννά ευκαιρίες, σημείωσε ότι 20% του τζίρου, κατευθύνεται σε Έρευνα και Ανάπτυξη και ότι στόχος του Ομίλου είναι η βιώσιμη ανάπτυξη με βασικό έμβλημα την ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Γι’ αυτό, παρότι τα εργοστάσια είναι πλήρως αυτοματοποιημένα, εν τούτοις, το σύνθημα της διοίκησης είναι: «Ο Άνθρωπος δεν καταργείται». Άλλωστε στρατηγική επιλογή της εταιρείας, είναι η δημιουργία συνεχώς νέων θέσεων εργασίας, παράλληλα με την Ηθική, την Υπευθυνότητα, την Αριστεία και την Καινοτομία, επιλογές, στην οποία η εταιρεία είναι προσανατολισμένη από την ίδρυσή της από τον Κλέωνα Τσέτη.

Ορόσημα των προϊόντων της UNI-PHARMA

1977: Εισαγωγή SALOSPIR®. Το SALOSPIR®, ήταν το πρώτο προϊόν ακετυλοσαλικυλικού οξέος που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη σε μορφή δισκίων με εντεροδιαλυτή επικάλυψη, σε δοσολογικές μορφές που κυμαίνονται από 80-1.000 mg.
1990: Εξειδίκευση στην θεραπεία των παθήσεων του θυροειδούς αδένα. Το Τ4®, προϊόν για τη θεραπεία παθήσεων του θυρεοειδούς αδένα, αποτελεί ένα εξειδικευμένο προϊόν που διατίθεται σε 13 διαφορετικές περιεκτικότητες σε ατομικευμένα δοσολογικά σχήματα.
1992: Εισαγωγή APOTEL®. Το APOTEL®, που εισήχθη στην αγορά το 1992, ήταν το πρώτο παγκοσμίως ενέσιμο σκεύασμα παρακεταμόλης, βάσει μεθόδου διαλυτοποίησης της παρακεταμόλης που ανέπτυξε η UNIPHARMA.
1998: Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας. Επίσης, το 1998 η UNI-PHARMA απέκτησε Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας για τα ενέσιμα διαλύματα παρακεταμόλης και παρακεταμόλης σε συνδυασμό με άλλες δραστικές ουσίες.
2012: Μεσούσης της οικονομικής κρίσης, η διοίκηση της εταιρείας με επικεφαλής τις κυρίες Ιουλία και Ειρήνη Τσέτη, ξεκινά το φιλόδοξο σχέδιο δημιουργίας του νέου βιοκλιματικού εργοστασίου της στην Κάτω Κηφισιά, μία σύγχρονη μονάδα με στόχο να σηκώσει ψηλά την ελληνική σημαία όχι μόνο στην επικράτεια, αλλά και στις αγορές του εξωτερικού.

Η κυρία Τσέτη, πληθωρική και δυναμική στη συζήτησή της με τους δημοσιογράφους, επεσήμανε  ότι «η Πολιτεία είμαστε όλοι εμείς», στέλνοντας ευθέως το μήνυμα για την ανάγκη να είμαστε υπεύθυνοι τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε κοινωνικό, ενώ αναφερόμενη στις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες, η κυρία Τσέτη, υπογράμμισε ότι μας δίνουν το κίνητρο για να πορευόμαστε καλύτερα.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη, ότι στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, η κυρία Ιουλία Τσέτη εξελέγη στο Γενικό Συμβούλιο του Συνδέσμου. Η εκλογή της, αναμένεται να λειτουργήσει με γνώμονα την αμετακίνητη πεποίθησή της ότι μπορούμε και πρέπει να κρατήσουμε τα λαμπρά μυαλά στη χώρα μας και με γνώμονα την οικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας με έντονα χαρακτηριστικά βιομηχανικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας, βασισμένης στο υγιές επιχειρείν!