Ποια φάρμακα απέσπασαν τα βραβεία καινοτομίας Prix Gallien

Τέσσερα υποψήφια φάρμακα και ένα διαγνωστικό εργαλείο βραβεύτηκαν στην τελετή απονομής των φαρμακευτικών βραβείων Prix Gallien – Γαλληνός που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Τα φάρμακα που απέσπασαν τα βραβεία στην κατηγορία τους είναι το Gilenya της Novartis Hellas ως καλύτερο φαρμακευτικό προϊόν και το RoActempra της Roche Hellas ως καλύτερο βιοτεχνολογικό προϊόν. Στην κατηγορία των ορφανών φαρμάκων το βραβείο μοιράστηκαν το Nplate της Amgen και το Mozobil της Sanofi- Aventis και τέλος ως καλύτερο διαγνωστικό μηχάνημα- εργαλείο βραβεύτηκε το Cobas HPV Test της Roche Diagnostics.

Κατά τη διάρκεια της τελετής στην οποία έλαβε μέρος η πλειοψηφία του φαρμακευτικού-ιατρικού κόσμου μίλησαν εκπρόσωποι από όλους τους χώρους της υγείας, τονίζοντας τη σημασία της έρευνας και της καινοτομίας για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών αλλά και την ανάπτυξη της φαρμακευτικής επιχειρηματικότητας. Κρατάμε από την ομιλία του κου Τούντα Προέδρου του ΕΟΦ, την προοπτική εξέλιξης του ΕΟΦ ώστε να υποδεχθεί η χώρα μας περισσότερα ερευνητικά προγράμματα και είναι επίσης σημαντικό ότι μια ελληνική εταιρία, η Pharmathen είχε συμμετοχή με το Deprevix, στη πρώτη κατηγορία ανάμεσα σε  τέσσερις πολυεθνικές εταιρίες. 

In this article