Στην τελική ευθεία η πώληση του “Ερρίκος Ντυνάν”

02-07-2018

Στη τελική ευθεία βρίσκεται η πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν» καθώς ήδη τουλάχιστον είκοσι υποψήφιοι επενδυτές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της εταιρείας Ημιθέα, στην οποία ανήκει το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Οι «μνηστήρες» έχουν πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία του «Ερρίκος Ντυνάν» που σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 2017:

· ο κύκλος εργασιών του ανήλθε στα 43,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 16% έναντι του 2016 και το έξοδο από το rebate & clawback υπολογίστηκε στα 7,5 εκατ. ευρώ.

· ωστόσο, το 2017 κατεγράφη αρνητικό EBITDA 6,9 εκατ. ευρώ (βελτιωμένο κατά 28% σε σύγκριση με το 2016), με συνέπεια οι ζημίες μετά από φόρους να περιοριστούν κατά 20% και να διαμορφωθούν στα 13,5 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ των μνηστήρων είναι το Ιατρικό Αθηνών, το CVC Capital Partners, το επενδυτικό fund Farallon, που έχει τοποθετηθεί πρόσφατα στη Euromedica καθώς και ο όμιλος Ευρωκλινικής. Μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωκλινικής κ. Αντώνης Βουκλαρής, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση για τα είκοσι χρόνια του ομίλου, ανέφερε ότι η εξαγορά του «Ερρίκος Ντυνάν» μπορεί να δημιουργήσει τις αναγκαίες συνέργειες για τον όμιλο της Ευρωκλινικής και απαντά στην τάση ισχυροποίησης των εγχώριων παικτών, που επιδιώκουν να ενισχύσουν τη θέση τους στο νέο περιβάλλον που δημιουργεί η συγκέντρωση του κλάδου.

Σημειώνεται ότι τη διαδικασία πώλησης του «Ερρίκος Ντυνάν» έχει ανοίξει η Τράπεζα Πειραιώς με σύμβουλο πώλησης την PWC και σύμφωνα με τον σχεδιασμό στόχος είναι οι προσφορές από τους υποψήφιους επενδυτές να κατατεθούν περί τα τέλη Ιουλίου.