Τέλος η οργάνωση Λευκίμμης Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν προκύπτει λύση για τα αστικά λύματα…

02-07-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας Δημοσίας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και δεν έχει εκδηλώσει ακόμη σχετική πρωτοβουλία, αλλά, αντιθέτως, τηρεί σιγή σχετικά με τα θέματα της δημοσίας υγείας, η οποία απειλείται καίρια από τους έκθετους τόνους αστικών λυμάτων στην Κέρκυρα.

Ενώ ο Γιάννης Μπασκόζος παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της άσχημης κατάστασης στο νησί, την απόφαση να διαλυθεί η Οργάνωση Λευκίμμης του ΣΥΡΙΖΑ έλαβαν, την περασμένη Πέμπτη 28 Ιουνίου, τα μέλη της, μετά τη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε.

Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους τόσο ο Νίκος Γκούσης όσο και ο Ανδρέας Πανδής, αμφότερα κεντρικά στελέχη της Οργάνωσης, “λόγοι προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας δεν επιτρέπουν την αποδοχή της παρουσίας των δυνάμεων των ΜΑΤ στη Λευκίμμη για την επιβολή της κυβερνητικής πολιτικής στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων”.

Αμφότεροι, μάλιστα, τάχθηκαν “κατά της αστυνομοκρατίας, του εκφοβισμού των πολιτών, της τρομοκρατίας από τις δυνάμεις καταστολής, της κατάργησης των δικαιωμάτων κι εν τέλει της κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών”, ενώ τόνισαν επίσης ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοιχτά σε ότι αφορά τις επόμενες ενέργειές τους, ακόμα κι αυτό της ολοκληρωτικής αποχώρησής τους από το κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι δήμαρχος Κερκυραίων από το 2014 είναι ο Κωνσταντίνος Νικολούζος (ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος φέρεται να είναι εκείνος ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή των ΜΑΤ για τη διαχείριση των αστικών λυμάτων στο νησί…