Σεξ: Ποια είναι η μέση αντοχή για τους άνδρες;

09-07-2018

Ερωτήσεις επί ερωτήσεων, μελέτες επί μελετών, μετρήσεις επί μετρήσεων, κι όμως δεν είχε βγει κάποιο πόρισμα. Όμως οι επιστήμονες απεφάνθησαν και έδωσαν απάντηση στο ερώτημα σχετικά με το πόσο πρέπει να διαρκεί η σεξουαλική πράξη.

Παρότι δεν υπάρχει λόγος -και δεν θα είχε νόημα- να κρατάμε χρονόμετρο την ώρα του σεξ ή να προσπαθούμε να πετύχουμε νέα προσωπικά ρεκόρ στο κρεβάτι, έχει ενδιαφέρον η νέα αυτή μελέτη, με επικεφαλής τον δρ Brendan Zietsch, από το Πανεπιστήμιο του Queensland.

«Αν δεν είστε επιστήμονας, ίσως έχετε διερωτηθεί, ξαπλωμένος στο κρεβάτι, μετά από μία απογοητευτικά γρήγορη σεξουαλική επαφή, πόσο καιρό πρέπει να διαρκεί το σεξ;» έγραψε ο Zietsch στο The Conversation.

«Ένας επιστήμονας, όμως, θα διατυπώσει την ίδια ερώτηση με σχεδόν κωμικό τρόπο: Ποιος είναι ο μέσος χρόνος καθυστέρησης της ενδοκολπικής εκσπερμάτισης;

«Για να κρατήσουμε τα πράγματα απλά και συγκεκριμένα, θα επικεντρωθούμε μόνο στον χρόνο μέχρι την εκσπερμάτιση»

Ο Δρ Brendan Zietsch αφηγήθηκε μια μελέτη στην οποία 500 ζευγάρια «οπλίστηκαν» με ένα χρονόμετρο και τους ζητήθηκε να πατήσουν το κουμπί (του ρολογιού) όταν ξεκίνησε η πράξη και στη συνέχεια να το πατήσουν ξανά όταν ο άντρας ολοκληρώσει.

Αυτή η μελέτη διαπίστωσε ότι ο σέξι χρόνος διαρκεί οπουδήποτε μεταξύ 33 δευτερολέπτων και 44 λεπτών, με τον μέσο χρόνο να έρχεται σε 5,4 λεπτά.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι μεγαλύτεροι άνδρες με περισσότερο λίπος στο στομάχι και υψηλότερο ΔΜΣ θα μπορούσαν να διαρκούν κατά μέσο όρο 7,3 λεπτά στο κρεβάτι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Αυτές είναι οι 7 τροφές που αυξάνουν την αντοχή