Δημήτρης Βαρνάβας: Δεν αρμόζει η μυστικοπάθεια στη δραστηριότητα της διοίκησης της ΟΕΝΓΕ…

06-07-2018

Για περίεργη μυστικοπάθεια στις συναντήσεις της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας κάνει την Παρασκευή 6 Ιουλίου λόγο ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, με ανάρτησή του στο ygeianet.gr.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Βαρνάβας αναφέρει τα εξής στη σχετική ανάρτησή του:

“Πριν λίγο καιρό η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ διαμαρτύρονταν στο Γενικό Συμβούλιο επειδή ο υπουργός Υγείας δε δέχεται να συναντήσει την ΟΕΝΓΕ. Λίγο αργότερα η ίδια ομολόγησε πως δεν είχε στείλει επιστολή ζητώντας τη συνάντηση, αλλά έκανε.. αναπάντητες κλήσεις!

Το Γενικό Συμβούλιο αρχικά έμεινε άφωνο από την πρωτοφανή πρακτική της προέδρου και στη συνέχεια την κάλεσε να λειτουργήσει θεσμικά στέλνοντας επιστολή και να ενημερώσει σχετικά την Ομοσπονδία.

Η επιστολή εστάλη και ο υπουργός όρισε τη συνάντηση.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χτες, αλλά κανείς δεν έμαθε τίποτα -ούτε πριν, ούτε μετά τη συνάντηση!

Η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ πρέπει να αντιληφθεί πως είναι ανεπίτρεπτο να διαχειρίζεται τα ζητήματα της Ομοσπονδίας σαν προσωπικά της ζητήματα, για τα οποία ασφαλώς δεν οφείλει να ενημερώνει κανέναν, ούτε να λογοδοτεί.

Οι συναντήσεις με το υπουργείο πρέπει να είναι γνωστές στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, τις Ενώσεις και όλους τους συναδέλφους. Κλίμα μυστικοπάθειας είναι αδικαιολόγητο και επιτρέπει σκέψεις και σενάρια για αδιαφανή κίνητρα, όπως συνέβη και στην περίπτωση της ανάθεσης της τριτανακοπής”.