Σε κλίμα συναίνεσης η συγκρότηση της επιτροπής της Βουλής για την φαρμακευτική πολιτική – Πρόεδρος ο Θοδωρής Δρίτσας

06-07-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Σε κλίμα συναίνεσης συγκροτήθηκε την Πέμπτη 5 Ιουλίου η επιτροπή της Βουλής για τη χάραξη της φαρμακευτικής πολιτικής.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης 5 Ιουλίου, τα μέλη της επιτροπής ανέδειξαν στη θέση του προέδρου της επιτροπής τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα, ενώ στη θέση του αντιπροέδρου αναδείχθηκε ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου και στη θέση του γραμματέα της επιτροπής ο τομεάρχης Υγείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Μπαργιώτας.

Σημειώνεται επίσης ότι ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος ανέλαβε τον ρόλο του εισηγητή εκ μέρους της πλειοψηφίας της επιτροπής, αλλά στελέχη της αντιπολίτευσης εκτιμούν στο healthview.gr ότι ο Σάκης Παπαδόπουλος “κόπηκε” από τη θέση του προέδρου της επιτροπής, για καθαρά πολιτικούς λόγους.

Παρά το γεγονός ότι την καθαρή πλειοψηφία στην επιτροπή έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, πεποίθηση όλων των πολιτικών πλευρών στην επιτροπή φαίνεται ότι αποτελεί πλέον η διαπίστωση ότι υπάρχουν, πράγματι, κοινοί τόποι, οι οποίοι μπορούν να αξιοποιηθούν για τη συναινετική χάραξη πολιτικής για το Φάρμακο.

Η επιτροπή συγκροτείται από τους βουλευτές:

Ιωάννη Γκιόλα, Ιωάννη Δέδε, Θεόδωρο Δρίτσα (πρόεδρο), Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Αννέτα Καββαδία, Κωνσταντίνο Μορφίδη, Γεώργιο Πάλλη, Αθανάσιο Παπαδόπουλο, Κωνσταντίνο Παυλίδη, Χρήστο Σιμορέλη, Χαρίλαο Τζαμακλή, Κωνσταντίνο Βλάση, Βασίλειο Γιόγιακα, Χρίστο Δήμα, Βασίλειο Οικονόμου (αντιπρόεδρο), Ιάσωνα Φωτήλα, Κωνσταντίνο Μπαργιώτα (γραμματέα), Ιωάννη Αϊβατίδη, Γεώργιο Λαμπρούλη, Αθανάσιο Παπαχριστόπουλο, Γεώργιο Μαυρωτά, Δημήτριο Καβαδέλλα, Νικόλαο Νικολόπουλο.

Η επιτροπή θα λειτουργήσει σύμφωνα με τα άρθρα 44 και 45 του Κανονισμού της Βουλής και με χρονική προθεσμία για την υποβολή της έκθεσής της έως το τέλος της τρέχουσας βουλευτικής περιόδου.