Με σοβαρό πρόβλημα υγείας στο 251 ΓΝΑ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ! – Υπό ιατρική παρακολούθηση για 15 ημέρες

09-07-2018

Την προσωρινή αντικατάσταση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, από τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, αποφάσισε πριν από λίγο, το απόγευμα της Δευτέρας 9 Ιουλίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Η ξαφνική αντικατάσταση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ πραγματοποιήθηκε εξαιτίας σοβαρού προβλήματος υγείας, το οποίο φαίνεται να αντιμετωπίζει ο Ευάγγελος Αποστολάκης και για το οποίο νοσηλεύεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ).

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση: «Την Κυριακή 8/7/2018 και ώρα 20:00, συνεκλήθη ιατρικό συμβούλιο στο 251 ΓΝΑ, παρισταμένου του κ. ΥΕΘΑ, προεδρεύοντος του κ. ΔΥΓ/ΓΕΕΘΑ και συμμετεχόντων Ιατρών όλων των Κλάδων των ΕΔ, το οποίο μετά από εισήγηση των θεραπόντων ιατρών, έκρινε ομόφωνα ότι ο κ. Α/ΓΕΕΘΑ, πρέπει να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση επί 15 ημέρες.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο ΥΕΘΑ αποφάσισε ότι κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα αντικαθίσταται στην εκτέλεση των καθηκόντων του από τον Υ/ΓΕΕΘΑ».

Σημειώνεται επίσης ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε εισαχθεί την περασμένη Πέμπτη στο 251 ΓΝΑ, προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, στο πλαίσιο προληπτικών ιατρικών ελέγχων.

Τέλος, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 9 Ιουλίου στο 251 ΓΝΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας.