3 αντικείμενα που χρησιμοποιείτε καθημερινά και είναι πολύ πιο βρώμικα απ’ όσο νομίζετε

11-07-2018

Καθημερινά, πιάνουμε με τα χέρια μας δεκάδες αντικείμενα. Είτε αυτά βρίσκονται στο σπίτι είτε σε εξωτερικούς χώρους. Ακόμη κι αν συνηθίζουμε να πλένουμε τα χέρια μας κυρίως αφού φύγουμε από την τουαλέτα, φαίνεται πως θα έπρεπε να το κάνουμε πιο συχνά καθώς κάποια αντικείμενα είναι εξίσου βρώμικα.

Ποια είναι τρία από αυτά;

Τα κουμπιά του ασανσέρ:
Αρκεί να αναλογιστείτε μόνο πόσα χέρια πιάνουν καθημερινά τα κουμπιά ενός ασανσέρ και μάλιστα σε ένα δημόσιο κτίριο. Έρευνες έχουν δείξει ότι η συγκέντρωση των μικροβίων στα κουμπιά των ανελκυστήρων είναι της τάξης που επικρατεί τόσο στα κοινόχρηστα τηλεκοντρόλ των ξενοδοχείων όσο και στη λεκάνη μιας τουαλέτας.

Μια γυναικεία τσάντα:
Πρόκειται για ένα αντικείμενο που χρησιμοποιούν καθημερινά όλες οι γυναίκες. Κι όμως οι τσάντες τους δεν είναι τόσο αθώες από άποψη μικροβίων. Το γεγονός πως οι τσάντες έρχονται τακτικά σε επαφή με πολλές επιφάνειες, τις καθιστά ιδιαιτέρως επικίνδυνες, καθώς τα μικρόβια που βρίσκονται στην τσάντα μπορούν εύκολα να μεταφερθούν με τα χέρια μας.

Οδοντόβουρτσα:
Παρά το γεγονός ότι είναι ένα αντικείμενο που χρησιμοποιούμε για την υγιεινή μας, αν δεν αποθηκευτεί σωστά μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Αν αφήνουμε ακάλυπτη την οδοντόβουρτσα στο μπάνιο, τα βακτήρια που αναπτύσσονται από το καζανάκι μπορούν να παραμείνουν στον αέρα μέχρι και 2 ώρες. Με δεδομένο ότι η οδοντόβουρτσα βρίσκεται στον ίδιο χώρο, αντιλαμβάνεστε σε τι πηγή μόλυνσης μπορεί να μετατραπεί η οδοντόβουρτσά σας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Τα 10 πιο παράξενα αντικείμενα που βρέθηκαν μέσα σε ανθρώπους (βίντεο)
Αυτά είναι 5 αντικείμενα στο σπίτι που είναι επικίνδυνα