Η Leroy Merlin απέλυσε υπάλληλο, μόλις διεγνώσθη με σκλήρυνση κατά πλάκας, καταγγέλλει η ομάδα “Ρουβίκωνας”…

15-07-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Εν αναμονή της επίσημης ενημέρωσης από την εταιρεία Leroy Merlin, συγκεκριμένα για το κεντρικό υποκατάστημά της στην Κηφισιά της Αττικής, το οποίο βρέθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 15 Ιουλίου στο στόχαστρο των μελών της αναρχικής ομάδας “Ρουβίκωνας”.

Με βαριοπούλες η ομάδα κρούσης της αναρχικής συλλογικότητας έσπασε τα τζάμια στην πρόσοψη του καταστήματος και, ακολούθως, πέταξε μπογιές στο εσωτερικό του.

Σε κείμενο, το οποίο ανήρτησαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη του “Ρουβίκωνα” υποστηρίζουν ότι η επίθεση έγινε σε αντίποινα για την απόλυση εργαζόμενης, η οποία πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας…

Συλλήψεις ή προσαγωγές για το περιστατικό δεν έγιναν.

Στο κείμενό τους, ανηρτημένο στο indymedia.gr, τα μέλη του “Ρουβίκωνα” τονίζουν μεταξύ άλλων το εξής:

“Σήμερα μια πολυεθνική (και το τονίζουμε, δεν πρόκειται για κάποιο μαύρο αφεντικό που πετάει με τις κλωτσιές ανασφάλιστο εργαζόμενο), τα Leroy Merlin απέλυσαν εργαζόμενη με το που έμαθαν ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Δεν θα επιμείνουμε να περιγράψουμε τι σημαίνει γιαυτή την εργάτρια αυτή η απόλυση. Ούτε καν τι σημαίνει για όλους τους εργαζόμενους μια τέτοια πραγματικότητα. Ο καθένας και η καθεμιά που ζει από τον ιδρώτα του καταλαβαίνει”.