Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τα “έργα και τις ημέρες” διοικητών στο ΕΣΥ

17-07-2018

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τα «έργα και τις ημέρες» διοικητών και αναπληρωτών διοικητών σε νοσοκομεία της Αττικής. Μετά την περίπτωση διοικητή μεγάλου δημόσιου νοσοκομείου στην Αττική και τις καταγγελίες σε βάρος του για φωτογραφικούς διαγωνισμούς, αναπληρωτής διοικητής ο οποίος αναβαθμίστηκε και «μετακινήθηκε» από μικρό σε μεγάλο νοσοκομείο έχει γίνει στη κυριολεξία ο φόβος και ο τρόμος των εργαζομένων.

Ενδεικτικό είναι ότι κατά την αποχώρησή του από το προηγούμενο νοσοκομείο, οι εργαζόμενοι έκαναν πάρτι! Αντίθετα ακόμη και στα ….επείγοντα μεταφέρθηκε την Παρασκευή 13 Ιουλίου εργαζομένη που για κακή της τύχη βρέθηκε στο δρόμο του!

Ο εν λόγω διοικητής συνεργάζεται στενότατα με την 1η Υγειονομική Περιφέρεια και τον κομματικό μηχανισμό του ΣYPIZA στο νοσοκομείο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συγγενής του (α΄ βαθμού) εργάζεται στο υπουργείο Υγείας στον κ. Ξανθό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Healthview, ο αναπληρωτής διοικητής για να αποδείξει ότι είναι ικανός έχει κάνει στην άκρη τον/ την διοικητή/ια και ουσιαστικά διοικεί χωρίς να υπογράφει, δηλαδή χωρίς ευθύνες. Ο κύριος αυτός ασκεί τρομερή πίεση στους εργαζομένους, φωνάζει, συχνά δε ουρλιάζει και πάρα πολλές φορές λαμβάνει αποφάσεις κατά παράβαση του νόμου, λόγω άγνοιας.

Η υπερβολική πίεση έχει φέρει τους εργαζόμενους στα όρια τους και ιδιαίτερα το γραφείο προμηθειών. Την Παρασκευή μάλιστα, μετά από μία ακόμη ενέργεια του, λιποθύμησε εργαζόμενη από κρίση πανικού και μεταφέρθηκε στο Επείγοντα. Όταν δε εμφανίστηκε στο ΤΕΠ ο αναπληρωτής διοικητής, η εργαζόμενη άρχισε να ουρλιάζει και η κατάσταση εκτονώθηκε όταν απομακρύνθηκε ο αν. διοικητής και ειδοποιήθηκε το Σωματείο Εργαζομένων.

Εκτός από τους εργαζομένους, ο συγκεκριμένος φαίνεται ότι απασχολεί και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) γιατί καλεί εταιρίες στο γραφείο του και “πιέζει” για εκπτώσεις;