Αυτές είναι οι 5 ευεργετικές ιδιότητες του κρύου ντους στην υγεία μας

19-07-2018

Τους χειμερινούς κολυμβητές οι περισσότεροι τους θαυμάζουμε. Δεν είναι εύκολο να πέφτεις στα παγωμένα νερά. Φαίνεται όμως πως κάτι ξέρουν. Γιατί το κρύο  νερό έχει αρκετές ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία μας.

Αν και δεν πρέπει να λουζόμαστε καθημερινά, όμως καλό είναι να κάνουμε ένα ντους. Κατά προτίμηση κρύο. Ή μάλλον καλύτερα παγωμένο.

Ναι, καλά άκουσες και πριν αρχίσεις να βρίζεις, σε ρωτάμε: έχεις δύο λεπτά καιρό να σου μιλήσουμε για τα ευεργετικά αποτελέσματα του παγωμένου ντους το πρωί;

1. Σε ξυπνάει σαν φραπές:
Σκοτώνει τη νύστα σου σα’ναι μύγα και αυτό μυγοσκοτώστρα σε χρόνο dt. Μπορεί να σε ταράζει στην αρχή (σαν το καφέ) αλλά μόλις το συνηθίσεις θα το αγαπήσεις πραγματικά.

2. Βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος:
Σκέψου το αίμα σου σαν ένα τάγμα από κουρασμένα φαντάρια. Και μετά σκέψου κάποιος να τους καταβρέχει με παγωμένο ποτιστικό. Από εκεί που σέρνονται θα αρχίσουν το βάδην σε ζωηρό ρυθμό.

3. Καθαρίζει και αναζωογονεί το δέρμα σου:
Κακώς έχεις συνδέσει το καυτό νερό ΜΟΝΟ με τον καθαρισμό. Μάλιστα δεν είναι ό,τι καλύτερο να βγαίνεις έξω με τους πόρους του δέρματος ανοιχτούς από τη «σάουνα». Ενώ με το κρύο και καθαρίζεις και ζωντανεύει το κουρασμένο σαρκίο σου.

4. Θωρακίζει το ανοσοποιητικό:
Ναι πολύ καλά άκουσες. Όπως οι βιταμίνες το πρωί, η γυμναστική και η σωστή διατροφή, έτσι και το ντους το παγωμένο διώχνει ιούς και μικρόβια μακριά.

5.Μειώνει το άγχος:
Ας πάρουμε ένα υποθετικό σενάριο: δεν κοιμάσαι από το άγχος, ξυπνάς σαν ψάρι τρομαγμένο, τρίζεις τα δόντια σου γιατί φοβάσαι και τη σκιά σου ενώ τα βλέπεις όλα μαύρα. STOP! Μπες κάτω από τη ντουζιέρα, άνοιξε το νερό το κρύο και σκότωσε ό,τι σου καίει ό,τι σου τρώει την ψυχή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ντούς: Να κάνω το πρωί ή το βράδυ; (βίντεο)
Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν κρύο ντους με τον καύσωνα