Καφές φραπέ: Πως σχετίζεται με την χοληστερίνη;

20-07-2018

Πολλοί, ιδίως τώρα το καλοκαίρι, προτιμούν τον στιγμιαίο καφέ με τον οποίο φτιάχνουμε τον αγαπημένο μας, παγωμένο φραπέ. Αυτός ο στιγμιαίος καφές έχει δύο πολύ ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας τις οποίες ελάχιστοι γνωρίζουν.

Ποιες είναι αυτές;

Στιγμιαίος καφές φραπέ και χοληστερόλη:
Το φραπέ έχει λιγότερο καφεστόλη (cafestol) από τον γαλλικό καφέ, ή από τον ελληνικό καφέ, σύμφωνα με τον Δρ. Rob Van Dam, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Διατροφής στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η καφεστόλη είναι μια ουσία που μπορεί να αυξήσει τη χοληστερόλη. Αν έχετε ήδη υψηλή χοληστερόλη ή οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου, ο στιγμιαίος καφές είναι μια καλύτερη επιλογή από τον γαλλικό ή ελληνικό καφέ.

Καφεΐνη:
Ο στιγμιαίος καφές φραπέ έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από άλλα είδη καφέ. Αυτό δεν είναι αλήθεια για όλες τις μάρκες, αλλά αν διαβάσετε τις ετικέτες, μπορείτε να βρείτε στιγμιαίο καφέ με μόλις 27 mg καφεΐνης ανά μερίδα. Μια μερίδα είναι συνήθως 1 κουταλάκι του γλυκού. Ένα φλιτζάνι από άλλα είδη καφέ έχει τουλάχιστον 95 mg καφεΐνης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Καφές; Πως προσθέτει χρόνια στη ζωή
Καφές: Πως θα καταλάβω ότι πίνω πολύ